Isteni finom, és egy óra alatt el is készül.
Süti reggelire? Naná, ez a pisztáciás-citromos reggeli süti mindenki kedvence lesz

Sokan nem tudják elképzelni, hogy ne sósat reggelizzenek, akik viszont igen – vagy nem, de hajlandók valami újat kipróbálni -, annak feltétlenül érdemes ezt a pisztáciás-citromos reggeli süti receptet elkészíteni. Isteni finom, és egy óra alatt el is készül.
Hozzávalók
- 375 ml liszt
- 125 g hántolt natúr pisztácia
- 250 ml kristálycukor
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt vanília
- 3 db nagy tojás
- 125 ml étolaj
- 125 ml natúr joghurt
- 75 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
- 175 C-ra melegítsd elő a sütőt, illetve sütőpapírral bélelj ki egy sütőformát.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az apróra vágott pisztáciát, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, vanília őrleményt.
- Egy másik tálban a tojást keverjük ki alaposan az étolajjal, joghurttal, tejjel és citromhéjjal.
- Ha ez megvan, a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz öntjük, és addig keverjük, amíg összeáll.
- Az elkészült masszát az előkészített, kipapírozott sütőformába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
- Az előmelegített 175 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 55 perc alatt készre sütjük.
- Pisztáciás citromos reggeli süti recept fázis 6 fotója
- Kihűlés után szeleteljük, friss gyümölccsel tálaljuk.
A receptet Varga Gábor (Apróséf) jegyzi.