Turbózd fel a reggelidet egy jópofa trükkel!
Unod már a sima tükörtojást? Van egy jó ötletünk!

Ha minden reggel ugyanaz a tükörtojás vagy szendvics kerül az asztalodra, ideje egy kis izgalmat vinni a reggeli menüdbe! A töltött zsemle nemcsak laktató és finom, hanem mutatós is – garantáltan elképráztatod vele a családot. Ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető!
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db zsemle
- 4 tojás
- 10 dkg sonka vagy kolbász apróra vágva
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál vaj
- Friss petrezselyem vagy snidling a tetejére
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, hogy minden szépen átsülsön majd.
- Vágj le egy „kalapot” a zsemlékről, majd kapard ki a belsejüket, hogy legyen hely a tölteléknek.
- Kend meg belülről egy kis vajjal, hogy finom ropogósra süljenek.
- Keverd össze a tejfölt, a sonkát (vagy kolbászt), a sajtot és a fűszereket, majd kanalazd bele a zsemlékbe.
- Nyomj mindegyikbe egy-egy tojást, ügyelve, hogy a sárgája egyben maradjon.
- Tedd a töltött zsemléket egy tepsire, majd süsd kb. 15-20 percig, amíg a tojás megszilárdul, de még kissé krémes marad.
- Szórd meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még illatosabb legyen.
Tipp:
Ha extrán ropogós zsemlét szeretnél, az utolsó 5 percben kapcsold a grill fokozatot!
Miért fogod szeretni?
- Egyetlen serpenyőt sem kell mosogatnod utána!
- Variálhatod a tölteléket saját ízlésed szerint!
- Laktató, meleg reggeli, ami feldobja a napod!
Próbáld ki, és figyeld a család reakcióját!
Nagymamám mindig ezt csinálta nekem reggelire – minden falat a gyerekkoromat idézi
Ezt a villámgyors reggelit ki kell próbálnod! 5 perc és kész!