Csirke, ami popcorn? Hogy micsoda?!

Egy különleges finomság a péntek esti mozizáshoz.

Csirke, ami popcorn? Hogy micsoda?!

Ugye te is ismered azt az érzést, amikor egy hosszú hét után végre ledőlsz a kanapéra, becsúszik a kedvenc filmed, és valami igazán különleges harapnivalóra vágysz? Valamire, ami nem unalmas, de mégsem bonyolult. Na, pont erre a pillanatra született ez a zseniális fogás: pikáns popcorn csirke!

És hidd el, a párod még egyszer beléd szeret, amikor megkóstolja ezt a kívül ropogós, belül omlós finomságot.

Pikáns popcorn csirke – A tökéletes filmnézős falat

Ez a recept tökéletes választás, ha valami izgalmasat tennél az asztalra, de nem akarod túlbonyolítani. Ráadásul még mártogatóst is készíthetsz mellé – de vigyázz, hamar elfogy!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • só, bors ízlés szerint
    1 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricapehely (natúr, nem cukrozott)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A csirkét vágd falatnyi darabokra, majd fűszerezd sóval, borssal, fokhagymaporral és füstölt paprikával.
  2. A tojást és a tejet keverd össze egy tálban.
  3. A csirkefalatokat előbb forgasd meg lisztben, majd a tojásos keverékben, végül aprított kukoricapehelyben.
  4. Forró olajban süsd aranybarnára a darabokat – kb. 3-4 perc oldalanként.
  5. Szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és már tálalhatod is!

Tipp:

Kínálhatsz mellé joghurtos-fokhagymás mártogatóst vagy akár mézes-chilis szószt is, ha egy kis extrára vágysz.

Ez a popcorn csirke garantáltan megdobogtatja a szíveket – és nemcsak a te szívedet, hanem azt is, aki megkóstolja. Szóval ne lepődj meg, ha ezentúl minden péntek este ezt kérik tőled…

További mozizós receptjeink:

Mint a moziban: Így készíthetsz otthon is isteni mártogatóst

Nem tudod, mi az a BLT-szendvics? Eláruljuk!

Ahogyan a mama csinálta: A legfinomabb, omlós sajtos pogácsa – mindig hatalmas sikert arat!

Unod már a sima tükörtojást? Van egy jó ötletünk!

(Nosalty.hu)