Egy különleges finomság a péntek esti mozizáshoz.
Csirke, ami popcorn? Hogy micsoda?!

Ugye te is ismered azt az érzést, amikor egy hosszú hét után végre ledőlsz a kanapéra, becsúszik a kedvenc filmed, és valami igazán különleges harapnivalóra vágysz? Valamire, ami nem unalmas, de mégsem bonyolult. Na, pont erre a pillanatra született ez a zseniális fogás: pikáns popcorn csirke!
És hidd el, a párod még egyszer beléd szeret, amikor megkóstolja ezt a kívül ropogós, belül omlós finomságot.
Pikáns popcorn csirke – A tökéletes filmnézős falat
Ez a recept tökéletes választás, ha valami izgalmasat tennél az asztalra, de nem akarod túlbonyolítani. Ráadásul még mártogatóst is készíthetsz mellé – de vigyázz, hamar elfogy!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint
1 tojás - 1 dl tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kukoricapehely (natúr, nem cukrozott)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkét vágd falatnyi darabokra, majd fűszerezd sóval, borssal, fokhagymaporral és füstölt paprikával.
- A tojást és a tejet keverd össze egy tálban.
- A csirkefalatokat előbb forgasd meg lisztben, majd a tojásos keverékben, végül aprított kukoricapehelyben.
- Forró olajban süsd aranybarnára a darabokat – kb. 3-4 perc oldalanként.
- Szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és már tálalhatod is!
Tipp:
Kínálhatsz mellé joghurtos-fokhagymás mártogatóst vagy akár mézes-chilis szószt is, ha egy kis extrára vágysz.
Ez a popcorn csirke garantáltan megdobogtatja a szíveket – és nemcsak a te szívedet, hanem azt is, aki megkóstolja. Szóval ne lepődj meg, ha ezentúl minden péntek este ezt kérik tőled…
Mint a moziban: Így készíthetsz otthon is isteni mártogatóst
Ahogyan a mama csinálta: A legfinomabb, omlós sajtos pogácsa – mindig hatalmas sikert arat!