Ez a kaja egész hétvégére elég lesz az egész családnak

De olyan finom, hogy lehet, hogy azonnal elkapkodják.

Ez a kaja egész hétvégére elég lesz az egész családnak

Ugye ismerős az érzés, amikor végre itt a hétvége, de a konyhában még mindig helyt kell állni? Jó hírünk van: van egy recept, ami nemcsak isteni finom, hanem akkora adag, hogy akár az egész hétvégét kihúzhatod vele! Ráadásul ha vendégek jönnek, vagy csak egy kiadós ebédre vágyik a család, garantáltan mindenki elégedetten fog szuszogni a kanapén.

De figyelmeztetlek: olyan illatok szállnak majd ki a sütőből, hogy már sütés közben elkezdik „véletlenül” kinyitogatni a sütő ajtaját…

Fokhagymás-baconos sült sertéscomb – egy igazi családi kedvenc

Hozzávalók (6-8 főre):

  • 1,5–2 kg sertéscomb (egybefüggő darabban)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • só, bors, majoránna, pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 dl víz a sütéshez

Így készítsd el:

Először is, vedd elő a húsdarabot, és hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni, amíg előkészíted a többit.
A fokhagymát tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre.

A húst irdald be több helyen, és dugd bele a fokhagymaszeleteket. Sózd, borsozd, majd szórd meg egy kevés pirospaprikával és majoránnával.
Most jön a bacon! Szépen fedd be vele a húst, mintha bebugyolálnád egy ízes takaróba.

Egy tepsit vagy jénait kenj ki zsírral vagy olajjal, tedd bele a húst, önts alá egy kis vizet, és fedd le fóliával vagy a saját fedelével.

180 fokos sütőben süsd lefedve kb. 1,5 órát, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét még 20-30 perc alatt.

Tipp a tálaláshoz:

A legjobban talán tepsis burgonyával vagy krumplipürével mutat, de egy friss zöldsalátával is isteni. Ha marad belőle (ritka, de néha csoda történik), hidegen is fantasztikus szendvicsalap vagy hidegtálra való.

Miért fogod imádni?

Mert nem kell egész nap a tűzhely mellett állnod. Előkészíted, betolod a sütőbe, és amíg sül, nyugodtan leülhetsz egy kávéval. Ráadásul ez a fajta sült másnap, sőt harmadnap is fantasztikusan szaftos marad – ha valahogy nem falják fel azonnal az egészet.

Próbáld ki, és meglátod: ez lesz az a recept, amit a hétvégék előtt újra és újra előveszel. Ha pedig elnyeri a család tetszését (márpedig el fogja), akár duplázd az adagot!

További receptjeink:

Férjem kedvence: Így készítem a tökéletes rakott krumplit!

Mindjárt itt az ebédidő, és még nem főztél? Itt a gyors megoldás!

Anyósom beszólt, hogy nem tudok főzni – Legközelebb ezzel vártam

Egy igazi retró, menzás főzelék, csak mi jobban csináljuk

(Nosalty.hu)