Gyors és isteni ebéd hétvégére: Szaftos tejfölös sertésszelet tepsiben

Krumplipürével vagy friss salátával is tökéletes.

Gyors és isteni ebéd hétvégére: Szaftos tejfölös sertésszelet tepsiben

Ha nincs kedved órákig főzni, de mégis egy laktató és finom fogásra vágysz, ez a tejfölös sertésszelet lesz a megoldás! Néhány egyszerű hozzávalóból készül, és a sütő végzi a munka nagy részét. Szaftos, ízletes és garantáltan a család kedvence lesz!

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj vagy tarja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

  • A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis fűszerpaprikával megszórjuk.
  • A hagymát vékony karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára szórjuk.
  • A húsokat rátesszük a hagymára, majd megkenjük mustárral.
  • A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és az összezúzott fokhagymával, majd ráöntjük a húsra.
  • Alufóliával lefedve 180 fokon 35 percig sütjük.
  • Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tejfölös sertésszelet köretként krumplipürével vagy friss salátával is tökéletes. Ha még különlegesebbé tennéd, tehetsz a tetejére pirított szalonnakockákat is!

(Kiemelt kép forrása: Szoky konyhája – YouTube)