Krumplipürével vagy friss salátával is tökéletes.
Gyors és isteni ebéd hétvégére: Szaftos tejfölös sertésszelet tepsiben

Ha nincs kedved órákig főzni, de mégis egy laktató és finom fogásra vágysz, ez a tejfölös sertésszelet lesz a megoldás! Néhány egyszerű hozzávalóból készül, és a sütő végzi a munka nagy részét. Szaftos, ízletes és garantáltan a család kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj vagy tarja
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg reszelt sajt
- Só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés:
- A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis fűszerpaprikával megszórjuk.
- A hagymát vékony karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára szórjuk.
- A húsokat rátesszük a hagymára, majd megkenjük mustárral.
- A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és az összezúzott fokhagymával, majd ráöntjük a húsra.
- Alufóliával lefedve 180 fokon 35 percig sütjük.
- Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tejfölös sertésszelet köretként krumplipürével vagy friss salátával is tökéletes. Ha még különlegesebbé tennéd, tehetsz a tetejére pirított szalonnakockákat is!
(Kiemelt kép forrása: Szoky konyhája – YouTube)