Ezért ne tedd a konzervdobozt a hűtőbe: A szakértők elárulták, miért veszélyes.
Soha NE tegyél konzervdobozt a hűtőbe! Veszélyes!

Sokan úgy gondolják, hogy egyszerű megoldás, ha a megnyitott konzervdobozt egyszerűen a hűtőbe teszik. Azonban a szakértők figyelmeztetnek, hogy konzervdobozt hűtőbe tenni nem a legjobb ötlet.
A konzervdoboz a hűtőben tárolásával ugyanis különböző problémák adódhatnak, amelyek befolyásolják az étel minőségét.
Mi történik, ha konzervet teszel a hűtőbe? Miért nem szabad konzervdobozt hűtőbe tenni?
Amikor megnyitjuk a konzervdobozt, a csomagolás belseje oxigénnel telítődik. Ettől kezdve a fémes doboz oxidálódni kezd, és a fémrészecskék belekerülnek az ételbe. Ez különösen akkor gyorsul fel, ha savas ételt, például paradicsomot tárolunk benne.
A konzervdobozt hűtőbe tenni tehát nem csak az étel ízét rontja el, hanem a fémek is, mint a vas és cink, a konzerv falából a tárolt ételbe juthatnak.
Bár ezek a fémek kis mennyiségben nem ártalmasak, mégis megváltoztathatják az étel ízét, és fémes utóízt hagyhatnak.
A legjobb, ha az ételt mindig tiszta, légmentesen zárható edényekben tároljuk a hűtőben.
A műanyagból és üvegből készült ételhordók a legbiztonságosabb megoldások. Így elkerülhetjük a fémek szivárgását, és biztosak lehetünk benne, hogy az ételünk hosszabb ideig friss marad.
(24.hu nyomán)