Egy szem se marad, amikor anyósom így csinálja a tojásos nokedlit

Isteni finom tavaszi étel.

Egy szem se marad, amikor anyósom így csinálja a tojásos nokedlit

A tojásos nokedli igazi magyar tavaszi étel. Azért tavaszi, mert ilyenkor van friss fejes saláta, amiből azt az isteni cukros-ecetes savanyút lehet készíteni, ami miatt tulajdonképpen a galuskát is esszük.

Anyósom azonban ezt még megcsavarja egy kicsit, mert bizony nem friss fejes salátát használ a tojásos nokedli mellé köretnek. Nem, ő medvehagymával készíti el a tojásos nokedli receptet, amitől olyan finom lesz, hogy egy kanálnyi nem sok, annyi se marad meg!

Hozzávalók
500 gramm finomliszt (BL55)
2 egész tojás (a nokedlihez)
1 bögre langyos víz (a nokedlihez)
5 egész tojás (a bevonathoz)
2 ek tejföl (20-as)
2 ek zsír (liba vagy kacsa)
1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítés
A lisztet sózzuk, és hozzáadjuk a 2 felvert tojást. Kicsit elkeverjük, majd hozzáadunk 3-3,5 dl vizet.
Alaposan elkeverjük.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, sózzuk, majd szaggatóval több adagban beleszaggatjuk a nokedlitésztát. Akkor van kész, ha feljöttek a víz felszínére és 1-2 percig forrtak.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a liba- vagy kacsazsírt, és rádobjuk a nokedlit.
Kevergetjük, hogy mindenhol jól átforrósodjon.
Közben az 5 tojást felverjük, sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra vágott medvehagymát, és jól elkeverjük.
Levesszük a tűzről a forró nokedlit, ráöntjük a tojást, és finoman kevergetve megvárjuk, míg krémesre szilárdul. Ha nem elég laza, kis főzővíz jöhet hozzá.
Azonnal tálaljuk.

A receptet itt is megírták.