Egy egyszerű, vendégváró sós sütemény, amiért meg fognak tapsolni

Olcsó, könnyű elkészíteni és mindenki szereti.

Egy egyszerű, vendégváró sós sütemény, amiért meg fognak tapsolni

Van itthon sajtod és egy kis liszted? Akkor indulhat is a buli!

A sajtos stangli az a fajta sós sütemény, amit mindenki szeret. Olyan egyszerű hozzávalókból készül, ami szinte mindig megtalálható otthon, mégis olyan íze van, mintha egy menő pékségből hoztad volna.

Nem kell nagy sütőtudomány hozzá, mégis szuper ropogós a külseje, és belül puha, sajtos rétegek várnak. Legyen szó vendégvárásról, családi filmezésről vagy csak egy vasárnapi uzsonnáról, ez a recept mindig jó választás.

És a legjobb? Hidegen, melegen, akárhogy – nem lehet abbahagyni!

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt + a tetejére még kb. 5 dkg
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval.

Morzsold bele a vajat, majd jöhet a tojás, a tejföl és a reszelt sajt is.

Gyúrj belőle sima tésztát – ha kicsit ragad, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá.

Tedd a tésztát hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, és vágd fel ujjnyi széles csíkokra.

Tedd sütőpapíros tepsire, kend meg a felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15–20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

TIPP:

Ha szeretnéd felturbózni, tehetsz bele köménymagot, fokhagymaport vagy akár egy csipet csilit is. A tetejére is mehet szezámmag vagy lenmag, ha épp azt szereti a család.

Még több sütemény recept:

Ha ezzel fogadod a férjed munka után, akkor nagyon jó péntek estétek lesz

A legegyszerűbb amerikai reggeli, ami mégis végtelenül változatos

Nagyim mákos csodáját elkészítem hétvégére a gyerekeknek

Az unokáid kedvence lesz, ha megcsinálod ezt a hétvégi süti receptet!

(Nosalty.hu)