Ha tetszett ez a rakott krumpli recept, oszd meg a barátaiddal is!
Ez a rakott krumpli recept annyira jó, hogy függői lettek az unokáim!

Ha van magyar étel, amit mindenki szeret, az a rakott krumpli recept alapján készült klasszikus fogás. Egyszerű, laktató, és mindig sikert arat.
Ez a rakott krumpli recept ráadásul egy kis csavart is tartalmaz, amitől még finomabb lesz. Imádják is az unokáim!
Hozzávalók (4 főre):
– 1 kg burgonya
– 6 db tojás
– 30 dkg füstölt kolbász
– 2 dl tejföl
– só, bors ízlés szerint
– kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Így készül a világ legjobb rakott krumplija:
- A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg és karikázd fel.
- A tojásokat szintén főzd keményre, pucold meg, és vágd szeletekre.
- A kolbászt vékonyan karikázd fel.
- Egy kivajazott tepsibe rétegezd a hozzávalókat: krumpli, tojás, kolbász, majd egy kis só, bors, és tejföl. Ezt ismételd, míg el nem
- fogynak az alapanyagok.
- A tetejére jöjjön még egy kis tejföl, aztán mehet az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, míg szép aranybarna nem lesz.
Ez a rakott krumpli recept garantáltan bearanyozza a vasárnapi ebédet – vagy bármelyik hétköznapot, amikor gyors, finom és kiadós ételre vágysz. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis mindenki odalesz érte.
(kiemelt kép: Mindmegette.hu – YouTube)