Fiam kedvence! Így készítsd el a tökéletes levest!

Ettől leesik az állad: ez a tejfölös krumplileves recept a fiam kedvence!

Fiam kedvence! Így készítsd el a tökéletes levest!

Ha valami igazán magyaros, laktató és gyors ételre vágysz, ez a tejfölös krumplileves recept lesz a kedvenced! Ez a házias fogás nemcsak olcsó, de garantáltan visszahozza a nagyi konyhájának illatát. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 6 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 liter víz
  • (opcionálisan: füstölt kolbász vagy virsli)

Elkészítés:

  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  • Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is.
  • Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel.
  • Beletesszük a krumplit, babérlevelet, sót, borsot, majd felöntjük az egészet a maradék vízzel.
  • Amikor a krumpli félig megfőtt, egy kis tálban elkeverjük a lisztet a tejföllel, és behabarjuk vele a levest.
  • Ha szereted, ilyenkor adhatod hozzá a felkarikázott kolbászt vagy virslit is.
  • Forraljuk össze, majd pár perc után készen is van.

Miért imádjuk ezt a tejfölös krumplileves receptet?

Egyszerű, kiadós, és nem kell hozzá semmi különleges. A tejfölös krumplileves recept igazi retro klasszikus, amit minden generáció szívesen kanalaz. Ráadásul egy fazékkal akár két napra is elég lehet.

(Kiemelt kép: Nosalty – YouTube)