Ettől leesik az állad: ez a tejfölös krumplileves recept a fiam kedvence!
Fiam kedvence! Így készítsd el a tökéletes levest!

Ha valami igazán magyaros, laktató és gyors ételre vágysz, ez a tejfölös krumplileves recept lesz a kedvenced! Ez a házias fogás nemcsak olcsó, de garantáltan visszahozza a nagyi konyhájának illatát. Mutatjuk, hogyan készítsd el!
Hozzávalók (4 személyre):
- 6 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 1 liter víz
- (opcionálisan: füstölt kolbász vagy virsli)
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is.
- Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel.
- Beletesszük a krumplit, babérlevelet, sót, borsot, majd felöntjük az egészet a maradék vízzel.
- Amikor a krumpli félig megfőtt, egy kis tálban elkeverjük a lisztet a tejföllel, és behabarjuk vele a levest.
- Ha szereted, ilyenkor adhatod hozzá a felkarikázott kolbászt vagy virslit is.
- Forraljuk össze, majd pár perc után készen is van.
Miért imádjuk ezt a tejfölös krumplileves receptet?
Egyszerű, kiadós, és nem kell hozzá semmi különleges. A tejfölös krumplileves recept igazi retro klasszikus, amit minden generáció szívesen kanalaz. Ráadásul egy fazékkal akár két napra is elég lehet.
(Kiemelt kép: Nosalty – YouTube)