Egy igazi húsvéti vendégváró, amiért imádni fognak a locsolók

Ezt mindenhol emlegetni fogják, ahova locsolni mennek.

Egy igazi húsvéti vendégváró, amiért imádni fognak a locsolók

A recept, amitől idén te leszel a legemlékezetesebb házigazda

Ha húsvét, akkor sonka, tojás, kalács… és persze valami különleges vendégváró, amitől a locsolók megnyalják mind a tíz ujjukat. Ez a húsvéti vendégváró őzgerinc pontosan ilyen. Laktató, mutatós, és tele van finom falatokkal. Nálunk mindig ez az egyik legkapósabb fogás – és biztos vagyok benne, hogy nálad is így lesz!

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt füstölt sonka (vagy húsvéti sonkamaradék)
  • 5 db főtt tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás (a masszába)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, petrezselyem ízlés szerint
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Így készítsd:

Melegíts elő: Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra, hogy mire összeáll a vendégváró, már meleg is legyen.

A massza elkészítése: A főtt tojásokat aprítsd fel, a sonkát kockázd össze. Egy nagy tálban keverd össze őket a reszelt sajttal, tojással, tejföllel, mustárral és a fűszerekkel. A lisztet is dolgozd bele, hogy jól összeálljon a massza.

Előkészítés: Vajazz ki egy őzgerincformát, és szórd ki zsemlemorzsával. Így szépen kijön majd a sütés végén, és nem ragad le.

Sütés: Simítsd bele a masszát a formába, majd süsd kb. 30–35 percig, amíg szépen megpirul a teteje.

Tálalás

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is tökéletes. Karikákra szeletelve igazi látványos vendégváró.

Ez az őzgerincforma húsvéti csoda nem csak jól néz ki az ünnepi asztalon, hanem praktikus is – egyszerre elhasználhatod a maradék sonkát, tojást, és még a locsolókat is leveszed a lábukról.

Ha idén valami igazán emlékezetessel szeretnéd várni a vendégeket, ne hagyd ki ezt a receptet. Lehet, hogy jövőre már a szomszéd is ezt fogja sütni – de az első te leszel, aki bevezette!

Még több húsvéti recept:

Ettől a húsvéti salátától el fognak ájulni a vendégek

Hagyományos húsvéti sonka recept: Generációk óta így csináljuk

Hagyományos húsvéti finomság, ahogy a falunkban csinálják

Sárga túró: Közkedvelt, hagyományos húsvéti étel, amit kár lenne elfelejteni

(Receptneked.hu)