Ha egy hamburger receptet olvasol el, ez legyen az!

Így tökéletes, úgyhogy úgysem akarod majd másképp csinálni.

Ha egy hamburger receptet olvasol el, ez legyen az!

Egy falat Amerika – nálad otthon, forró serpenyőből

A szaftos hamburger az a fajta kényeztetés, amit nem kell étterembe menned, hogy megkapj. Otthon, a saját konyhádban is el tudod készíteni – ráadásul úgy, hogy minden falatban ott lesz az az igazi „wow”-érzés. Ez a recept pontosan azt adja, amit ígér: puha buci, zamatos, szaftos hús, és olyan ízek, amiktől az egész család újra és újra ezt fogja kérni.

A titok? Egyszerűbb, mint gondolnád.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 60 dkg darált marhahús (20% zsírtartalommal)
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 hamburgerzsömle
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • pár levél jégsaláta
  • 4 szelet cheddar sajt
  • ketchup, mustár, majonéz ízlés szerint
  • kevés vaj a bucik megpirításához

Így készítsd:

Formázd a húspogácsákat – a darált húst oszd négy részre, és lapítsd kb. 1,5 cm vastag koronggá. Ne fűszerezd előre, csak közvetlenül a sütés előtt sózd, borsozd.

Süsd forró serpenyőben – oldalanként kb. 3-4 percig, közben a végén tedd rá a sajtot, hogy szépen ráolvadjon.

Karamellizáld a bucikat – vágd félbe, kend meg kevés vajjal, és pirítsd meg egy serpenyőben aranybarnára.

Jöhet az összeállítás – alulról felfelé: buci, szósz, saláta, hús sajtal, paradicsom, hagyma, majd a tetejére is egy kis szósz, végül a buci kalapja.

És kész!

Ez a hamburger tényleg szaftos, ahogy azt kell. Nem morzsálódik, nem szárad ki, és pont úgy olvad a szádban, mint a legjobb burgerezőben. Próbáld ki, és garantálom: ezután már csak így fogod csinálni.

Még több amerikai recept:

Sült csirke otthon, mintha csak Kentuckyban lennénk?

Imádod a húst? Akkor ez a klasszikus amerikai étel neked való!

Csirke, ami popcorn? Hogy micsoda?!

Nagy divat a „smashed burger” – Te meg tudod csinálni?

Nem tudod, mi az a BLT-szendvics? Eláruljuk!

Mint a moziban: Így készíthetsz otthon is isteni mártogatóst

(Nosalty.hu)