Így tökéletes, úgyhogy úgysem akarod majd másképp csinálni.
Ha egy hamburger receptet olvasol el, ez legyen az!

Egy falat Amerika – nálad otthon, forró serpenyőből
A szaftos hamburger az a fajta kényeztetés, amit nem kell étterembe menned, hogy megkapj. Otthon, a saját konyhádban is el tudod készíteni – ráadásul úgy, hogy minden falatban ott lesz az az igazi „wow”-érzés. Ez a recept pontosan azt adja, amit ígér: puha buci, zamatos, szaftos hús, és olyan ízek, amiktől az egész család újra és újra ezt fogja kérni.
A titok? Egyszerűbb, mint gondolnád.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 60 dkg darált marhahús (20% zsírtartalommal)
- só, frissen őrölt bors
- 4 hamburgerzsömle
- 1 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- pár levél jégsaláta
- 4 szelet cheddar sajt
- ketchup, mustár, majonéz ízlés szerint
- kevés vaj a bucik megpirításához
Így készítsd:
Formázd a húspogácsákat – a darált húst oszd négy részre, és lapítsd kb. 1,5 cm vastag koronggá. Ne fűszerezd előre, csak közvetlenül a sütés előtt sózd, borsozd.
Süsd forró serpenyőben – oldalanként kb. 3-4 percig, közben a végén tedd rá a sajtot, hogy szépen ráolvadjon.
Karamellizáld a bucikat – vágd félbe, kend meg kevés vajjal, és pirítsd meg egy serpenyőben aranybarnára.
Jöhet az összeállítás – alulról felfelé: buci, szósz, saláta, hús sajtal, paradicsom, hagyma, majd a tetejére is egy kis szósz, végül a buci kalapja.
És kész!
Ez a hamburger tényleg szaftos, ahogy azt kell. Nem morzsálódik, nem szárad ki, és pont úgy olvad a szádban, mint a legjobb burgerezőben. Próbáld ki, és garantálom: ezután már csak így fogod csinálni.
Imádod a húst? Akkor ez a klasszikus amerikai étel neked való!
Mint a moziban: Így készíthetsz otthon is isteni mártogatóst