Illatos, laktató, igazi klasszikus.
Tudtad? Ha így készíted a töltött káposztát vasárnapi ebédre, mindenki repetázni fog

A vasárnapi ebéd sok családban elképzelhetetlen egy jó adag töltött káposzta nélkül. Ez a verzió egyszerű, mégis mennyei. Ha így csinálod, garantáltan elfogy – sőt, kérni fognak belőle hétfőre is!
Hozzávalók (6 főre):
- 1 kg darált sertéshús
- 1 bögre rizs
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 1 tojás
- 1 közepes fej savanyú káposzta (levelek és aprókáposzta is)
- füstölt csülök vagy szalonna
- tejföl a tálaláshoz
Így készítsd el:
- A rizst félig főzd meg, majd keverd össze a hússal, tojással, fűszerekkel, apróra vágott hagymával és fokhagymával.
- Töltsd meg a savanyú káposztaleveleket a keverékkel, tekerd fel, a végeit hajtsd be.
- Egy nagy lábas aljára tegyél egy réteg aprókáposztát.
- Rakd rá a töltött káposztákat, közéjük füstölt húst vagy szalonnát.
- Tetejére ismét aprókáposzta kerüljön.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd kis lángon legalább 1,5 órán át.
- Tálaláskor jöhet rá egy jó kanál tejföl.
Ez az a vasárnapi ebéd, amitől megnyugszik a lelked. Illatos, laktató, igazi klasszikus a töltött káposzta. És mindenki kér majd egy kis doboznyi maradékot is!