Tudtad? Ha így készíted a töltött káposztát vasárnapi ebédre, mindenki repetázni fog

Illatos, laktató, igazi klasszikus.

Tudtad? Ha így készíted a töltött káposztát vasárnapi ebédre, mindenki repetázni fog

A vasárnapi ebéd sok családban elképzelhetetlen egy jó adag töltött káposzta nélkül. Ez a verzió egyszerű, mégis mennyei. Ha így csinálod, garantáltan elfogy – sőt, kérni fognak belőle hétfőre is!

Hozzávalók (6 főre):

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej savanyú káposzta (levelek és aprókáposzta is)
  • füstölt csülök vagy szalonna
  • tejföl a tálaláshoz

Így készítsd el:

  • A rizst félig főzd meg, majd keverd össze a hússal, tojással, fűszerekkel, apróra vágott hagymával és fokhagymával.
  • Töltsd meg a savanyú káposztaleveleket a keverékkel, tekerd fel, a végeit hajtsd be.
  • Egy nagy lábas aljára tegyél egy réteg aprókáposztát.
  • Rakd rá a töltött káposztákat, közéjük füstölt húst vagy szalonnát.
  • Tetejére ismét aprókáposzta kerüljön.
  • Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd kis lángon legalább 1,5 órán át.
  • Tálaláskor jöhet rá egy jó kanál tejföl.

Ez az a vasárnapi ebéd, amitől megnyugszik a lelked. Illatos, laktató, igazi klasszikus a töltött káposzta. És mindenki kér majd egy kis doboznyi maradékot is!