Gyors vacsora a családnak, amiért sok puszit fogsz kapni

Ha még most elkezded, estig elkészülsz ezzel az isteni fogással.

Gyors vacsora a családnak, amiért sok puszit fogsz kapni

Ha te is ismered azt az érzést, amikor hazaérsz egy fárasztó nap után, és valami finom, házias ételre vágyik a család – akkor jó helyen jársz! Ez a csirkecomb recept nemcsak gyors és egyszerű, de annyira ízletes, hogy még a legkritikusabb családtagok is el fognak olvadni tőle. Ráadásul, ha időben nekiállsz, estére már ott illatozik az asztalon!

Mutatom is, hogyan csináld!

Hozzávalók:

  • 6 darab csirkecomb
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 6 szelet sonka
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl víz

Így készítsd:

  • A csirkecombokat tisztítsd meg, és óvatosan válaszd el a bőrüket a hústól úgy, hogy egy kis zsebet tudj képezni.
  • A füstölt sajtot reszeld le, majd keverd össze a mustárral és egy kevés borssal.
  • Tölts meg minden csirkecombot ezzel a sajtos keverékkel, majd húzd vissza rájuk a bőrt, hogy szépen záródjanak.
  • Tekerd köréjük a sonkaszeleteket, így extra ízt és szaftosságot kapnak.
  • A combokat fűszerezd meg sóval, majd forgasd meg őket egy kevés olajban.
  • Tedd őket egy tepsibe, öntsd alájuk a vizet, fedd le fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 35–40 percig.
  • A végén vedd le a fóliát, és pirítsd szép pirosra a tetejüket még 10–15 perc alatt.

Amikor kiveszed a sütőből, olyan illat fogja belengeni a konyhát, hogy a család sorban fog állni a kóstolóért. És ne csodálkozz, ha vacsora után záporoznak majd a puszik és az elismerő szavak – ezt a finomságot nem lehet nem imádni!

Még több recept a családnak:

Kedvenc receptem a nagyi trükkjével felturbózva

A család két nagy kedvencéből készül ez a rakott étel

A tökéletes húsleves 3 aranyszabálya: Túl a közhelyeken

Nagymamám kedvenc receptjét főzöm ma estére a családnak

Kilók le! A titkos húsvét utáni fogyós kaja, amit enned kell

(Receptneked.hu)