Ha még most elkezded, estig elkészülsz ezzel az isteni fogással.
Gyors vacsora a családnak, amiért sok puszit fogsz kapni

Ha te is ismered azt az érzést, amikor hazaérsz egy fárasztó nap után, és valami finom, házias ételre vágyik a család – akkor jó helyen jársz! Ez a csirkecomb recept nemcsak gyors és egyszerű, de annyira ízletes, hogy még a legkritikusabb családtagok is el fognak olvadni tőle. Ráadásul, ha időben nekiállsz, estére már ott illatozik az asztalon!
Mutatom is, hogyan csináld!
Hozzávalók:
- 6 darab csirkecomb
- 20 dkg füstölt sajt
- 6 szelet sonka
- 1 evőkanál mustár
- 1 csipet őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 dl víz
Így készítsd:
- A csirkecombokat tisztítsd meg, és óvatosan válaszd el a bőrüket a hústól úgy, hogy egy kis zsebet tudj képezni.
- A füstölt sajtot reszeld le, majd keverd össze a mustárral és egy kevés borssal.
- Tölts meg minden csirkecombot ezzel a sajtos keverékkel, majd húzd vissza rájuk a bőrt, hogy szépen záródjanak.
- Tekerd köréjük a sonkaszeleteket, így extra ízt és szaftosságot kapnak.
- A combokat fűszerezd meg sóval, majd forgasd meg őket egy kevés olajban.
- Tedd őket egy tepsibe, öntsd alájuk a vizet, fedd le fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 35–40 percig.
- A végén vedd le a fóliát, és pirítsd szép pirosra a tetejüket még 10–15 perc alatt.
Amikor kiveszed a sütőből, olyan illat fogja belengeni a konyhát, hogy a család sorban fog állni a kóstolóért. És ne csodálkozz, ha vacsora után záporoznak majd a puszik és az elismerő szavak – ezt a finomságot nem lehet nem imádni!
Kilók le! A titkos húsvét utáni fogyós kaja, amit enned kell