Te ismered? Hidd el, imádni fognak érte az unokák, és öt perc múlva már egy falat sem marad.
Ezt a süti receptet minden valamirevaló nagymamának ismernie kell!

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor a család körbeállja az asztalt, és mindenki mosolyogva nyúl egy újabb szelet süteményért. Ha te is szeretnéd, hogy a te konyhádból szálló illatok összegyűjtsék a családot, akkor ezt a Mimóza szelet receptet feltétlenül el kell készítened! Könnyű, puha, krémes és annyira finom, hogy garantáltan nem marad belőle morzsa sem.
Mutatom is, hogyan készítsd el!
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
Reszelt fehér csokoládé vagy babapiskóta morzsa!
Így készítsd:
Első lépésként keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd óvatosan dolgozd bele a lisztet és a sütőport.
Egyenletesen oszlasd el a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süsd meg előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet: a tejet és a lisztet főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosítsd fel, végül keverd össze a kihűlt főzött krémmel.
A kihűlt piskótalapot vágd ketté, az egyik felét kend meg a krémmel, fedd be a másik lappal, majd a tetejét is vond be vékonyan krémmel.
Végül szórd meg reszelt fehér csokoládéval vagy finomra morzsolt babapiskótával.
Amint elkészültél, hagyd egy kicsit pihenni a hűtőben, hogy az ízek szépen összeérjenek – bár az igazat megvallva, nálunk sosem bírja ki sokáig érintetlenül. Az unokák imádni fogják, és te leszel a nap hőse!
Se cukor, se liszt, mégis mennyei: Gyerekjáték elkészíteni ezt a csokicsodát
Az unokáid kedvence lesz, ha megcsinálod ezt a hétvégi süti receptet!
A legegyszerűbb süti recept, amit még a menyem is meg tud csinálni
Ebéd utánra készítettem ezt a mennyei desszertet, de pillanatok alatt felfalták az unokák