Annyira egyszerű, hogy nem is érted, miért nem így csináltad eddig.
Nagymamám mindig ezt főzte nyáron, és most már én is így csinálom

Ha közeleg a nyár, akkor nálunk a lecsó alap – és amint elérkezik a paradicsomos-paprikás szezon, mindig tojással készül. Gyerekkoromban a nagymamám minden héten főzött, és már akkor is tudtuk: ebből mindig kétszer szedünk. Azóta én is megtanultam a titkot – nem bonyolult, csak egy kis odafigyelés kell hozzá. Gyors, olcsó, laktató, és még csak nem is kell hozzá hús.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 50 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A hagymát félkarikára vágod, majd olajon vagy zsíron üvegesre párolod.
2. Hozzáadod a karikára vágott paprikát, kicsit megsózod, és puhára párolod.
3. Ezután mehet bele a hámozott, darabolt paradicsom – addig főzöd, míg a leve kissé elfő.
4, A végén beleütöd a tojásokat, sózod, borsozod, és folyamatosan kevergetve megsütöd, míg a tojás meg nem szilárdul.
Végre véget ért a hétfő, és nem akarod az estét a konyhában tölteni? Ide nézz!
A férjem azt hitte, rendeltem – aztán meglátta, mi van a konyhában
Nem akarod a konyhában tölteni a hétvégét? Ezek a receptek neked valók!