Nagymamám mindig ezt főzte nyáron, és most már én is így csinálom

Annyira egyszerű, hogy nem is érted, miért nem így csináltad eddig.

Nagymamám mindig ezt főzte nyáron, és most már én is így csinálom

Ha közeleg a nyár, akkor nálunk a lecsó alap – és amint elérkezik a paradicsomos-paprikás szezon, mindig tojással készül. Gyerekkoromban a nagymamám minden héten főzött, és már akkor is tudtuk: ebből mindig kétszer szedünk. Azóta én is megtanultam a titkot – nem bonyolult, csak egy kis odafigyelés kell hozzá. Gyors, olcsó, laktató, és még csak nem is kell hozzá hús.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 50 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát félkarikára vágod, majd olajon vagy zsíron üvegesre párolod.

2. Hozzáadod a karikára vágott paprikát, kicsit megsózod, és puhára párolod.

3. Ezután mehet bele a hámozott, darabolt paradicsom – addig főzöd, míg a leve kissé elfő.

4, A végén beleütöd a tojásokat, sózod, borsozod, és folyamatosan kevergetve megsütöd, míg a tojás meg nem szilárdul.

Még több egyszerű recept:

Egyszerű töltött paprika recept – mindenképpen próbáld ki!

Végre véget ért a hétfő, és nem akarod az estét a konyhában tölteni? Ide nézz!

A férjem azt hitte, rendeltem – aztán meglátta, mi van a konyhában

Nem akarod a konyhában tölteni a hétvégét? Ezek a receptek neked valók!

(Mindmegette.hu)