A vendégek megálltak az első falatnál, és csak annyit kérdeztek: te főzted?

Ez az az étel, amitől tényleg le fog esni az álluk – de nem a bonyolultsága miatt.

A vendégek megálltak az első falatnál, és csak annyit kérdeztek: te főzted?

Vannak azok az alkalmak, amikor nem elég egy sima sült csirke. Egy vacsora, ahol a vendégek is érzik, hogy készültél – de azért ne kelljen az egész napodat a konyhában töltened. Ez a szűzpecsenyés fogás pont ilyen: elegáns, látványos és harmonikus ízvilágú. Az édes-savanyú áfonyaöntet és a szaftos hús találkozása egyszerűen verhetetlen – ráadásul könnyebb elkészíteni, mint hinnéd.

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg sertésszűz
  • só, bors, olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg áfonya (fagyasztott is jó)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál keményítő (elhagyható)

Elkészítés:

A szűzpecsenyét megtisztítod, sózod, borsozod, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalát kérgesíted. Ezután 1 evőkanál vajjal együtt 180 fokos sütőbe teszed kb. 20 percre, majd pihenteted.

Közben elkészíted az öntetet: a vörösbort egy kisebb lábasban felforralod, hozzáadod az áfonyát és a mézet. Néhány percig főzöd, amíg kissé besűrűsödik. Ha túl híg marad, kevés vízben elkevert keményítővel sűrítheted.

A hússzeleteket a gyümölcsszósszal tálalod – ha van otthon krumplipüré vagy vajas zöldség, tökéletesen passzol mellé.

Még több húsos recept:

Praktikus recept dolgozó anyukáknak: Ha ezt főzöd, napokig kitart!

A férjem ezért dicsér meg a legjobban!

Egy tengerparti étteremben tanultam ezt az isteni csevap receptet

Anyósom azt mondta, ez után máshoz nem is megy vasárnapi ebédre

A férjem azt hitte, rendeltem – aztán meglátta, mi van a konyhában

(Nosalty.hu)