Szerinte ez a legjobb dolog, ami egy szelet kenyérrel történhet.
A férjem minden vasárnap ezt kér reggelire – és nem unja meg

Nálunk ez már vasárnapi hagyomány – a férjem mindig előre szól, hogy ebből kéne a reggeli. Nincs vele sok macera, nem kell olajban tocsogtatni, mégis kívül ropogós, belül puha, és a tetején ott pirul a sajt. A gyerekek is szeretik, csak ők néha ketchupot kérnek mellé – de hát ez náluk már szinte alap. Ha egyszer kipróbálod, tuti, hogy máskor is így fogod csinálni.
Hozzávalók (4 szelethez):
- 4 szelet kenyér
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj vagy sütőpapír a tepsihez
Elkészítés:
1. A tojásokat felvered, hozzáöntöd a tejet, ízesíted sóval, borssal.
2. A kenyérszeleteket ebbe a keverékbe mártod, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed.
3. A tetejére szórod a reszelt sajtot – minél többet, annál jobb.
4. 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütöd, míg a sajt szépen megpirul, és a kenyér kívül aranybarna lesz.
Frissen, melegen az igazi, de hidegen is finom.
A legegyszerűbb amerikai reggeli, ami mégis végtelenül változatos
Reggel nincs időd reggelit készíteni? Szánj rá most 10 percet, és reggelre kész lesz!