Legalább egy hétköznap este minden héten ezt csinálom a gyerekeknek

Egyszerű, gyors, egészséges, és ha eleget csinálsz talán másnapra is marad.

Legalább egy hétköznap este minden héten ezt csinálom a gyerekeknek

Ez már családi hagyomány nálunk. Minden héten hétfőn vagy kedden csinálom. A férjem másnap is ezt viszi a munkába, de a gyerekek néha frissiben megeszik, egy falat sem marad. Neked is szívből ajánlom ezt az egyszerű, de annál finomabb fogást, ha szeretnél valami meleg, tartalmas, egészséges ételt az asztalra tenni egy fárasztó hétköznap este után.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 50 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • Só, bors, fűszerek ízlés szerint (majoránna, pirospaprika, ételízesítő)
  • Kis olaj a sütéshez
  • Reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

1. Kevés olajon megdinszteled az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadod a darált húst. Sózod, borsozod, fűszerezed, és készre pirítod.

2. A zöldbabot enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzöd, majd leszűröd.

3. Egy tálban elkevered a tejfölt a tojással és a liszttel. Ízlés szerint ebbe is mehet egy csipet só vagy fokhagymapor.

4. Egy közepes méretű jénai tálat vagy tepsit kikenhetsz kevés olajjal, majd rétegezed: egy sor zöldbab, egy réteg hús, újra zöldbab, aztán ráöntöd a tejfölös keveréket. A tetejére reszelt sajtot szórsz.

5. 180 fokos sütőben 35–40 percig sütöd, míg a sajt aranybarnára pirul.

Még több családi recept:

A család két nagy kedvencéből készül ez a rakott étel

Ez a mennyei leves a lelked is felmelegíti a hideg napokon

Anyósom azt mondta, ez után máshoz nem is megy vasárnapi ebédre

Régen nálunk minden péntek este ezt vacsorázta a család

Nagymamám kedvenc receptjét főzöm ma estére a családnak

Nincs időd hétköznap főzni? Ez a gyors vacsorarecept a megoldás!

(Nosalty.hu)