Nagymamám így csinálta: a tojásos nokedli, amitől az egész család jóllakik

A tojásos nokedli recept igazi klasszikus, amit nem lehet megunni.

Nagymamám így csinálta: a tojásos nokedli, amitől az egész család jóllakik

A tojásos nokedli recept a magyar konyha egyik legegyszerűbb és legfinomabb fogása. Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok hozzávaló, mégis laktató és isteni finom. Tökéletes vacsorára vagy akár egy laza hétvégi ebédre is!

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás (a tésztához)
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db tojás (ráütve a kész nokedlire)
  • friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

  • A lisztet keverd össze a sóval. Add hozzá a két tojást és a vizet. Keverd simára. Ha kell, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy lágy, de nem folyós tésztát kapj.
  • Forralj vizet egy nagy lábasban, tegyél bele egy csipet sót és egy kis olajat.
  • Szaggasd bele a tésztát a lobogó vízbe nokedliszaggatóval.
  • Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, akkor szűrd le.
  • Egy serpenyőben melegíts olajat vagy zsírt, tedd bele a nokedlit.
  • Üsd rá a maradék négy tojást, és keverd addig, amíg a tojás megszilárdul, de még krémes marad.

A tojásos nokedli recept igazi klasszikus, amit nem lehet megunni. Ha szeretnéd feldobni, tálald friss salátával, vagy savanyúsággal.

Ráadásul ez a tojásos nokedli recept nemcsak finom, hanem költséghatékony is. Ideális akkor, ha gyors és házias ételre vágysz.

(Kiemelt kép: Szoky konyhája – YouTube)