A tojásos nokedli recept igazi klasszikus, amit nem lehet megunni.
Nagymamám így csinálta: a tojásos nokedli, amitől az egész család jóllakik

A tojásos nokedli recept a magyar konyha egyik legegyszerűbb és legfinomabb fogása. Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok hozzávaló, mégis laktató és isteni finom. Tökéletes vacsorára vagy akár egy laza hétvégi ebédre is!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás (a tésztához)
- 1 dl víz
- só
- 1 evőkanál olaj
- 4 db tojás (ráütve a kész nokedlire)
- friss petrezselyem (opcionális)
Elkészítés:
- A lisztet keverd össze a sóval. Add hozzá a két tojást és a vizet. Keverd simára. Ha kell, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy lágy, de nem folyós tésztát kapj.
- Forralj vizet egy nagy lábasban, tegyél bele egy csipet sót és egy kis olajat.
- Szaggasd bele a tésztát a lobogó vízbe nokedliszaggatóval.
- Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, akkor szűrd le.
- Egy serpenyőben melegíts olajat vagy zsírt, tedd bele a nokedlit.
- Üsd rá a maradék négy tojást, és keverd addig, amíg a tojás megszilárdul, de még krémes marad.
A tojásos nokedli recept igazi klasszikus, amit nem lehet megunni. Ha szeretnéd feldobni, tálald friss salátával, vagy savanyúsággal.
Ráadásul ez a tojásos nokedli recept nemcsak finom, hanem költséghatékony is. Ideális akkor, ha gyors és házias ételre vágysz.
(Kiemelt kép: Szoky konyhája – YouTube)