Csináld meg ezt a sütit hétvégére az unokáknak – Nálam bevált!

A menyem még a receptet is elkérte, pedig azt hiszi, ő jobban süt.

Csináld meg ezt a sütit hétvégére az unokáknak – Nálam bevált!

Ez a narancsos tiramisu nemcsak látványos, hanem ellenállhatatlanul finom is. A házi babapiskóta és a friss narancs különlegessé teszi, miközben a mascarponés krém könnyű, lágy állagot biztosít. Hétvégére, vendégvárónak vagy az unokák örömére is tökéletes választás.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 narancs (lé és reszelt héj)
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl frissen főzött kávé
  • kakaópor a tetejére

Elkészítés:

1. A babapiskótához válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá. A sárgákat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a lisztet, végül óvatosan a tojáshabot is.

2. Nyomózsákból sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj babapiskóta formákat, és süsd meg őket 180 fokon, 10–12 perc alatt.

3. A krémhez keverd össze a mascarponét a porcukorral, reszelt narancshéjjal és némi narancslével. Hűtsd be.

4. Mártsd meg a piskótát a narancslével elkevert kávéban, és rétegezd a krémmel felváltva egy tálba. A tetejére krém kerüljön.

5. Szórd meg kakaóporral, és pihentesd legalább 2 órát hűtőben, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyod összeérni az ízeket.

Még több desszert:

Pont mint a sulibüféből: Retró kókuszos tekercs

A szomszédasszony bekopogott, hogy eláruljam ennek az isteni desszertnek a titkát

Az unokáid kedvence lesz, ha megcsinálod ezt a hétvégi süti receptet!

Lehangol a borús idő? Lepd meg magad egy forró finomsággal!

Ezzel lepd meg az unokákat, ha meglátogatnak vasárnap!

(Nosalty.hu)