A menyem még a receptet is elkérte, pedig azt hiszi, ő jobban süt.
Csináld meg ezt a sütit hétvégére az unokáknak – Nálam bevált!

Ez a narancsos tiramisu nemcsak látványos, hanem ellenállhatatlanul finom is. A házi babapiskóta és a friss narancs különlegessé teszi, miközben a mascarponés krém könnyű, lágy állagot biztosít. Hétvégére, vendégvárónak vagy az unokák örömére is tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 narancs (lé és reszelt héj)
- 50 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 1,5 dl frissen főzött kávé
- kakaópor a tetejére
Elkészítés:
1. A babapiskótához válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá. A sárgákat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a lisztet, végül óvatosan a tojáshabot is.
2. Nyomózsákból sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj babapiskóta formákat, és süsd meg őket 180 fokon, 10–12 perc alatt.
3. A krémhez keverd össze a mascarponét a porcukorral, reszelt narancshéjjal és némi narancslével. Hűtsd be.
4. Mártsd meg a piskótát a narancslével elkevert kávéban, és rétegezd a krémmel felváltva egy tálba. A tetejére krém kerüljön.
5. Szórd meg kakaóporral, és pihentesd legalább 2 órát hűtőben, de a legjobb, ha egy éjszakán át hagyod összeérni az ízeket.
A szomszédasszony bekopogott, hogy eláruljam ennek az isteni desszertnek a titkát
Az unokáid kedvence lesz, ha megcsinálod ezt a hétvégi süti receptet!