Nézzük, hogyan készítheted el a klasszikus verziót otthon, pár perc alatt!
Retró ízek otthonra: ilyen volt a bundás kenyér a nagyinál

Gyerekkorunk egyik legfinomabb, legegyszerűbb étele a bundás kenyér volt – és még ma is megállja a helyét egy gyors reggeliként vagy egy kiadós vacsoraként. A bundás kenyér recept talán minden magyar családban egy kicsit más, de az alapok ugyanazok: tojás, kenyér, és egy serpenyőnyi szeretet.
Hozzávalók (2 főre):
- 4 szelet kenyér (lehet kissé szikkadt is)
- 3 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál tej (opcionális, ha lazább tojásmasszát szeretnél)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Verd fel a tojásokat egy mélyebb tányérban, sózd és borsozd ízlés szerint. Ha szeretnéd, adj hozzá egy kevés tejet, hogy még selymesebb legyen a panír.
- Mártsd bele a kenyérszeleteket a tojásos keverékbe. Figyelj, hogy minden oldaluk jól átitatódjon.
- Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd tedd bele a beáztatott kenyereket.
- Süsd aranybarnára mindkét oldalukat – oldalanként nagyjából 1-2 perc elég is.
- Szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Aki igazán retró ízélményre vágyik, tálalja fokhagymás tejföllel vagy savanyúsággal! Egy kis reszelt sajt is csodákat tehet rajta.
A bundás kenyér recept örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni, mégis olyan ízeket hoz vissza, amit a legtöbben a nagymama konyhájához kötnek. Próbáld ki, és nosztalgiázz egy tányérnyi aranybarna ropogós finomsággal!
(Fotó: SegítünkFőzni.hu – YouTube)