Végre nem nekem kell korán kikelnem az ágyból, hogy reggelit készítsek.
A gyerekek ezzel a hatalmas szendviccsel leptek meg szombat reggel

Van az a reggel, amikor nem te lépsz ki először a konyhába. Amikor az ágyból finom illatok csalogatnak ki, és mire kinyitod a szemed, már ott vár az asztalon egy gőzölgő, óriási grillszendvics. Pont így történt velem is – és ha kíváncsi vagy, hogy készült ez a reggeli csoda, most megmutatom.
Hozzávalók
- 4 szelet kenyér (lehet fehér vagy teljes kiőrlésű)
- 8 szelet sonka vagy főtt tarja
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
- reszelt sajt ízlés szerint (trappista vagy cheddar is jó)
- 1 fej lilahagyma
- vaj a kenyérkenéshez
Elkészítés
1. Kend meg a kenyérszeleteket vajjal, és forgasd őket vágott felükkel lefelé egy felforrósított grillserpenyőbe vagy kontaktgrillbe.
2. A felső oldalra kend rá a mustárt és a ketchupot. Ha van otthon majonézed vagy BBQ-szószod, az is mehet rá!
3. Szórd meg a kenyereket reszelt sajttal, majd halmozd rá a sonkát vagy tarját, és vékonyra szelt lilahagymát is adhatsz hozzá.
4. Tedd rá a másik kenyérszeletet, és süsd ropogósra mindkét oldalát. A sajt belül olvadjon meg szépen, a külseje pedig legyen aranybarnára pirult.
5. Ha kész, félbevágva tálald – úgy lesz igazán látványos! Mellé mehet egy kis savanyúság vagy friss zöldség, de magában is verhetetlen.
A férjem minden vasárnap ezt kér reggelire – és nem unja meg
Nincs kedved főzni? Egy lusta hétvégi reggeli fáradt anyukáknak
Ha ilyen szendvicset csinálsz a gyerekeidnek, ők lesznek a legmenőbbek a suliban!
Ha ezzel a reggelivel indítod a hétvégét, mindenre lesz energiád!