Ezt a halászlé receptet még a nagypapámtól tanultam – A legszebb emlékeket idézi

Ha ezt a halászlé receptet követed, biztosan mindenki repetát kér majd az asztalnál.

Ezt a halászlé receptet még a nagypapámtól tanultam – A legszebb emlékeket idézi

Sokan félnek a halászlé főzésétől, pedig ez a halászlé recept egyszerű és garantáltan sikerül. Nem kell hozzá semmi extra, csak jó alapanyag és egy kis türelem.

Hozzávalók (6 főre):

  • 1,5 kg ponty (szeletelve, fej, farok is)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1-2 erős paprika (opcionális)
  • víz

Elkészítés:

  • A hagymát apróra vágjuk, és egy nagy lábasba tesszük.
  • Ráöntünk kb. 2 liter vizet, majd beletesszük a hal fejét és farkát.
  • Sózzuk, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 30 percig.
  • A levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre.
  • Hozzáadjuk a halszeleteket, a pirospaprikát, és ha szeretjük, az erős paprikát is.
  • 20-25 percig főzzük, amíg a hal meg nem puhul. Keverni nem szabad, csak rázogatni!

Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy gyufatésztával. Ez a halászlé recept tökéletes ünnepi étel is, de egy hétvégi ebédnél is megállja a helyét.