Ha ezt a halászlé receptet követed, biztosan mindenki repetát kér majd az asztalnál.
Ezt a halászlé receptet még a nagypapámtól tanultam – A legszebb emlékeket idézi

Sokan félnek a halászlé főzésétől, pedig ez a halászlé recept egyszerű és garantáltan sikerül. Nem kell hozzá semmi extra, csak jó alapanyag és egy kis türelem.
Hozzávalók (6 főre):
- 1,5 kg ponty (szeletelve, fej, farok is)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1-2 erős paprika (opcionális)
- só
- víz
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk, és egy nagy lábasba tesszük.
- Ráöntünk kb. 2 liter vizet, majd beletesszük a hal fejét és farkát.
- Sózzuk, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 30 percig.
- A levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre.
- Hozzáadjuk a halszeleteket, a pirospaprikát, és ha szeretjük, az erős paprikát is.
- 20-25 percig főzzük, amíg a hal meg nem puhul. Keverni nem szabad, csak rázogatni!
Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy gyufatésztával. Ez a halászlé recept tökéletes ünnepi étel is, de egy hétvégi ebédnél is megállja a helyét.