A férjem nem nagy rajongója az egzotikumoknak, de ezt még ő is imádja.
Egy Szicíliában élő barátnőm tanította ezt a receptet, amikor hazajött

Amikor a barátnőm évekkel ezelőtt kiköltözött Szicíliába, nem gondoltam volna, hogy egyszer én is itthon fogom főzni a tengergyümölcsös tésztájukat. Aztán hazalátogatott, és egy este meglepett ezzel a frutti di mare tagliatelle-lel. A férjem először furcsán nézett rá, de a második falatnál már kérdezte is: „Ebből lesz holnap is?”
Hol szerezd be itthon a hozzávalókat?
Elsőre ijesztőnek tűnhet ez a recept, de ne aggódj, a tenger gyümölcsei mix ma már szinte minden nagyobb diszkontláncban kapható fagyasztva. Lidl, Aldi, Spar és Auchan üzletekben rendszeresen találkozni vele. A tagliatelle tésztát is bármelyik tésztás polcon megtalálod – ha friss tésztát akarsz, az sem elérhetetlen. A fehérbor, fokhagyma és paradicsomszósz alapból pedig már úgyis van otthon, nem igaz?
Hozzávalók (2 személyre)
- 250 g tagliatelle tészta
- 250 g frutti di mare mix (fagyasztott tenger gyümölcsei)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 150 ml passzírozott paradicsom (passata)
- só, bors, chilipehely ízlés szerint
- petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
1. Először is engedd fel a fagyasztott tenger gyümölcseit, majd alaposan csöpögtesd le.
2. A tésztát tedd fel főni sós vízben – főzd al dente-re, azaz éppen haraphatóra.
3. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dobd rá a finomra vágott fokhagymát. Amint illatozni kezd, add hozzá a tengeri mixet, és pirítsd 2-3 percig.
4. Öntsd rá a fehérbort, forrald el az alkoholt, majd jöhet a paradicsomszósz, só, bors, egy csipet chili. Főzd össze 5 perc alatt.
5. Szűrd le a tésztát, és forgasd össze a szósszal. Friss petrezselyemmel szórd meg, és már tálalhatod is.
Ez az étel egyszerre könnyű, különleges, és elképesztően finom. Ha eddig azt hitted, hogy a tenger gyümölcsei túl bonyolultak, ez a recept most rácáfol.
Nem akarod a konyhában tölteni a hétvégét? Ezek a receptek neked valók!