Galuskával vagy főtt tésztával a legfinomabb.
Nagymamám titka – Így lesz isteni a csirkepaprikás

Ha magyaros ételre vágysz, a csirkepaprikás recept mindig jó választás. Egyszerű, mégis laktató fogás. A csirkepaprikás recept generációk óta a családi ebédek sztárja. Most megmutatjuk, hogyan lesz igazán finom.
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerint
- 1 db paprika, 1 db paradicsom
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk.
- Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát.
- Rátesszük a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot is.
- Lefedve, kis lángon puhára főzzük.
- Ha megfőtt, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele.
- Még pár percig főzzük, és kész is!
Tipp: Galuskával vagy főtt tésztával a legfinomabb.