Nagymamám titka – Így lesz isteni a csirkepaprikás

Galuskával vagy főtt tésztával a legfinomabb.

Nagymamám titka – Így lesz isteni a csirkepaprikás

Ha magyaros ételre vágysz, a csirkepaprikás recept mindig jó választás. Egyszerű, mégis laktató fogás. A csirkepaprikás recept generációk óta a családi ebédek sztárja. Most megmutatjuk, hogyan lesz igazán finom.

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 db paprika, 1 db paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk.
  • Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  • Rátesszük a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot is.
  • Lefedve, kis lángon puhára főzzük.
  • Ha megfőtt, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele.
  • Még pár percig főzzük, és kész is!

Tipp: Galuskával vagy főtt tésztával a legfinomabb.