A gyerekek követelik, más már nem is jó nekik.
Ha kedd, akkor ezt kell sütnöm, ez már családi hagyomány

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a kedd már évek óta ugyanarról szól: sült csirkecomb pékné módra. A gyerekeim már hétfő este emlékeztetnek, nehogy elfelejtsem. És őszintén? Nem is bánom. Egyszerű, mégis olyan finom, hogy tényleg nem lehet megunni.
Az illata már délután belengi a lakást, és tudom, hogy ha ezzel várom haza a családot, nem lesz nyafogás, csak mosolygó arcok és üres tányérok. Ha még nem próbáltad így a csirkecombot, most jött el az ideje!
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna ízlés szerint
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítés
1. Először is hámozd meg a krumplit, majd karikázd fel. A vöröshagymát is vékonyra szeleteld, a fokhagymát pedig zúzd össze.
2. Egy nagyobb tepsit kenj ki zsírral vagy olajjal, majd egyenletesen oszd el rajta a krumplit és a hagymát. Sózd, borsozd, és szórd meg egy kis majoránnával.
3. A csirkecombokat alaposan dörzsöld be sóval, borssal és majoránnával, majd fektesd rá a zöldségekre. A tetejükre is mehet egy kevés zsír vagy olaj.
4. Fedd le alufóliával, és süsd 180 fokon kb. 40 percig. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd még 20-25 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a csirke bőre.
5. Ha elkészült, hagyd pár percet pihenni, majd tálald melegen, akár egy kis savanyúsággal vagy friss salátával.
Ez az étel nekem mindig azt jelenti: otthon vagyok. Próbáld ki, és lehet, hogy nálatok is ez lesz a keddi hagyomány!
Imádod a húst? Akkor ez a klasszikus amerikai étel neked való!
Egészen eddig nem tudtam, hogyan készíteni, de anyósom megmutatta
Több napra főztem ezt az ételt, de pillanatok alatt felfalta a család