Receptet is mutatunk hozzá.
Most érdemes bodzaszörpöt csinálni, hogy igazán finom és illatos legyen

Kevesen tudják, de a jó bodzaszörp kulcsa valójában annyi, hogy mikor szedjük a virágot.
Nem szabad nagy szárazságban gyűjteni, mert akkor kipergett belőle a virágpor, ami a sava-borsa. Nem szabad esőben sem, mert akkor ugyanezt a pollent az eső mossa ki a virágból. A hozzáértők szerint a legjobb, ha eső után 2-3 nappal gyűjtjük a virágot.
Vagyis éppen most!
A bodzaszörp receptje egyszerű. Szedjünk le 20-25 szép bodzavirágot, tépkedjük le a zöld részeit és válogassuk át, hogy ne legyen benne bogár. Ne mossuk le a virágokat! Ezután tegyük egy feldarabolt citrommal (héjastul és legyen bio) eggyütt egy nagy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk beáztatva állni 12-24 órát! Főzzünk szirupot 3 liter vízből és fél kiló cukorból, majd hagyjuk lehűlni. A virágokat dobjuk el, a levét szűrjük át alaposan, majd keverjük a sziruphoz. Jól behűtve, ízlés szerint higítva fogyasztandó!