Azóta ő is úgy csinálja, ahogy én, a férje meg is dicsért.
A szomszédasszony mutatott egy receptet, én meg feldobtam egy trükkel

A szomszédasszony hozta át egyszer ezt a receptet egy tavaszi grillezésre. Már akkor is nagyon finom volt, de valamiért azt éreztem, hiányzik belőle az a bizonyos plusz. Gondoltam egyet, kipróbáltam rozmaringos nyárson, kicsit más arányokkal, és működött! Most már a szomszéd is így csinálja – a férje meg külön megdicsért, hogy “ez így még jobb lett”.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- rozmaring ágak (vagy nyársak)
Elkészítés
1. A csirkemájat megtisztítod, félbevágod, majd mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal összeforgatod.
2. Hagyod egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják. Közben a bacon szeleteket hosszában félbevágod, hogy jobban tekerhető legyen.
3. Minden májdarabot betekersz egy fél szelet baconbe, majd egy rozmaring ágra vagy nyársra fűzöd őket felváltva.
4. A kész nyársakat kevés olajjal megkened, majd grillen vagy serpenyőben oldalanként **kb. 4-5 percig** sütöd, míg a bacon szépen megpirul, a máj pedig belül is átsül.
5. Frissen a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó – például egy szelet kenyérrel vagy salátával.
A gyerekeim azt hitték, étteremből hoztam, pedig csak egy sima vasárnapi ebéd volt