A szomszédasszony mutatott egy receptet, én meg feldobtam egy trükkel

Azóta ő is úgy csinálja, ahogy én, a férje meg is dicsért.

A szomszédasszony mutatott egy receptet, én meg feldobtam egy trükkel

A szomszédasszony hozta át egyszer ezt a receptet egy tavaszi grillezésre. Már akkor is nagyon finom volt, de valamiért azt éreztem, hiányzik belőle az a bizonyos plusz. Gondoltam egyet, kipróbáltam rozmaringos nyárson, kicsit más arányokkal, és működött! Most már a szomszéd is így csinálja – a férje meg külön megdicsért, hogy “ez így még jobb lett”.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors
  • rozmaring ágak (vagy nyársak)

Elkészítés

1. A csirkemájat megtisztítod, félbevágod, majd mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal összeforgatod.

2. Hagyod egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják. Közben a bacon szeleteket hosszában félbevágod, hogy jobban tekerhető legyen.

3. Minden májdarabot betekersz egy fél szelet baconbe, majd egy rozmaring ágra vagy nyársra fűzöd őket felváltva.

4. A kész nyársakat kevés olajjal megkened, majd grillen vagy serpenyőben oldalanként **kb. 4-5 percig** sütöd, míg a bacon szépen megpirul, a máj pedig belül is átsül.

5. Frissen a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó – például egy szelet kenyérrel vagy salátával.

Még több csirkés recept:

Ha kedd, akkor ezt kell sütnöm, ez már családi hagyomány

Mire az asztalhoz ültem, már csak a szaft maradt!

A gyerekeim azt hitték, étteremből hoztam, pedig csak egy sima vasárnapi ebéd volt

A család két nagy kedvencéből készül ez a rakott étel

Csirke, ami popcorn? Hogy micsoda?!

(Cookpad.com)