Ha a férjed szereti a kolbászt, akkor ezt a kaját imádni fogja

Nem is gondoltam volna, hogy mi mindenre jó a kolbász, amíg a barátnőm meg nem mutatta ezt a receptet.

Ha a férjed szereti a kolbászt, akkor ezt a kaját imádni fogja

Amikor a barátnőm előszőr beszélt erről a receptről, először csak kinevettem. Kolbászos carbonara? Az meg milyen már? Aztán kipróbáltam – és azóta a férjem mást sem akar enni. A kolbász ad neki egy igazi, magyaros lendületet, a savanyú káposzta és a kimchi pedig olyan mélységet, amit nem is várnál ettől a gyors vacsorától. Ha te is meglepnéd a családot valamivel, amit még biztos nem ettek, ezt muszáj kipróbálnod.

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 1 teáskanál kimchi (elhagyható)
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. A tésztát sós vízben kifőzöd, közben egy serpenyőben felmelegíted az olívaolajat, majd rádobod a karikázott kolbászt.

2. Ha szépen kisült, hozzáadod a finomra vágott savanyú káposztát és a kimchit (ha használsz), majd együtt pirítod néhány percig.

3. A tojássárgáját elkevered a tejszínnel, sóval, borssal, reszelt sajttal és egy kis zúzott fokhagymával.

4. Ha a tészta megfőtt, leszűröd, és azonnal ráöntöd a serpenyőben lévő kolbászos-káposztás keverékre, majd ráöntöd a tojásos-tejszínes szószt is.

5. Átforgatod, de már nem főzöd – így lesz krémes és selymes. Friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal tálalhatod.

Még több tésztás recept:

Az igazi carbonara, ahogy az olaszok is csinálják

Filippo csinálta először – Azóta nálunk ez a családi kedvenc!

Mutatjuk, hogyan készítsd el a családnak ezt az egyszerű, de egészséges vacsorát

Nem akarod a konyhában tölteni a hétvégét? Ezek a receptek neked valók!

Kollégista lesz a fiad? Ezt a receptet mindenképp tanítsd meg neki!

(Nosalty.hu)