A szalagos farsangi fánk receptje most mindenképp beválik: pontos mérések, kelesztési trükkök és lépésről-lépésre útmutató a tökéletes hólyagos fánkhoz.
Beszéltem nagyival: most száll a levegőben a szalagos farsangi fánk titka!

Nem kell hozzá ünnep, csak a család. Ez a szalagos farsangi fánk mindig sikert hoz, nagymamámtól kaptam. A tészta puha és hólyagos. A titok a minőségi liszt és a gondos kelesztés. Kevés hozzávaló, nagy élmény.
Hozzávalók (kb. 30 db)
-
500 g liszt
-
200 ml langyos tej
-
60 g vaj
-
5 tojássárgája
-
50 g porcukor
-
40 g friss élesztő
-
csipet só
-
1 l étolaj a sütéshez
Elkészítés
-
Keverd össze a cukrot és az élesztőt a tejben. Várj 10 percet, amíg habos lesz.
-
Szitáld át a lisztet, majd add hozzá a vajat, tojássárgákat, sót és az élesztős tejet. Dagaszd simára.
-
Tedd meleg helyre, és hagyd kelni 40 percig. A fánk így lesz igazán szalagos farsangi fánk.
-
Nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra, szaggass belőle korongokat, és pihentesd további 15 percig.
-
Forrósíts olajat, süsd először fedő alatt 3 percig, majd fordítsd meg és süsd aranybarnára.
-
Szűrd le, szórd meg porcukorral, és kínáld házi baracklekvárral.
Egyszerű. Gyors. Nosztalgikus. Próbáld ki a szalagos farsangi fánk varázsát!