Beszéltem nagyival: most száll a levegőben a szalagos farsangi fánk titka!

A szalagos farsangi fánk receptje most mindenképp beválik: pontos mérések, kelesztési trükkök és lépésről-lépésre útmutató a tökéletes hólyagos fánkhoz.

Beszéltem nagyival: most száll a levegőben a szalagos farsangi fánk titka!

Nem kell hozzá ünnep, csak a család. Ez a szalagos farsangi fánk mindig sikert hoz, nagymamámtól kaptam. A tészta puha és hólyagos. A titok a minőségi liszt és a gondos kelesztés. Kevés hozzávaló, nagy élmény.

Hozzávalók (kb. 30 db)

  • 500 g liszt

  • 200 ml langyos tej

  • 60 g vaj

  • 5 tojássárgája

  • 50 g porcukor

  • 40 g friss élesztő

  • csipet só

  • 1 l étolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Keverd össze a cukrot és az élesztőt a tejben. Várj 10 percet, amíg habos lesz.

  2. Szitáld át a lisztet, majd add hozzá a vajat, tojássárgákat, sót és az élesztős tejet. Dagaszd simára.

  3. Tedd meleg helyre, és hagyd kelni 40 percig. A fánk így lesz igazán szalagos farsangi fánk.

  4. Nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra, szaggass belőle korongokat, és pihentesd további 15 percig.

  5. Forrósíts olajat, süsd először fedő alatt 3 percig, majd fordítsd meg és süsd aranybarnára.

  6. Szűrd le, szórd meg porcukorral, és kínáld házi baracklekvárral.

Egyszerű. Gyors. Nosztalgikus. Próbáld ki a szalagos farsangi fánk varázsát!

(marieclaire.hu)