Itt a nyár! Mutatok egy fincsi, egészséges, nyári salátát

Nálunk a családban már hagyomány, hogy ezt csinálom a nyár első hétvégéjén.

Itt a nyár! Mutatok egy fincsi, egészséges, nyári salátát

Amint beköszönt a jó idő, nálunk automatikusan előkerülnek a színes, frissítő saláták. Ez a nyári csicseriborsó-saláta például már-már hagyománnyá vált: minden évben elkészítem a nyár első hétvégéjén. Könnyű, gyors, tápláló és szuper jól bírja a hűtőt is – szóval másnap is élmény lesz megenni!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 konzerv csicseriborsó (leszűrve)
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 marék petrezselyem vagy friss koriander
  • fél citrom leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Először is csepegtesd le alaposan a csicseriborsót, és öblítsd le hideg vízzel. Egy nagy tálba öntsd bele.

2. Kockázd fel a paprikát és az uborkát, felezd el a koktélparadicsomokat, majd vékonyan karikázd fel a lilahagymát. Ezeket is add a tálhoz.

3. Szórd rá az apróra vágott petrezselymet vagy koriandert, majd locsold meg az olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Sózd, borsozd ízlés szerint.

4. Alaposan forgasd össze az egészet, és hagyd állni legalább 15–20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

5. Friss kenyérrel, pirítóssal vagy akár önmagában is tálalhatod. Hűtőben tárolva másnap is finom marad!

Ha szereted az egyszerű, gyorsan összedobható, mégis látványos és ízes nyári ételeket, akkor ez a recept garantáltan bekerül majd a kedvenceid közé. Nálunk már beírta magát a családi nyarak történetébe!

Még több egészséges recept:

Mutatjuk, hogyan készítsd el a családnak ezt az egyszerű, de egészséges vacsorát

Filippo csinálta először – Azóta nálunk ez a családi kedvenc!

Olcsó tartalmas vasárnapi ebéd a családnak? Tárkonyos vöröslencse leves

Egy Szicíliában élő barátnőm tanította ezt a receptet, amikor hazajött

(Mindmegette.hu)