Megtudtam, hogyan készíti a lángost a piacon a kifőzdés – Tökéletes lett otthon is!

A piaci lángos recept sokáig titok volt, de most elárulom, hogyan készítik a legfinomabb változatot! Otthon is egyszerűen elkészíthető, és pont olyan lett, mint a kedvenc lángososnál!

Megtudtam, hogyan készíti a lángost a piacon a kifőzdés – Tökéletes lett otthon is!

Ki ne szeretné a friss, ropogós szélű, belül puha lángost? A piacon mindig hosszú sor áll a kedvenc kifőzdénél. De mi lenne, ha otthon is pont olyan finomat tudnál készíteni? Most megtudtam a piaci lángos recept minden trükkjét, és kipróbáltam – tökéletes lett!

A piaci lángos recept nem bonyolult, csak néhány apróságra kell figyelni. Mutatom lépésről lépésre!

Hozzávalók (6 nagy lángoshoz):

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Egy kis tálban futtasd fel az élesztőt: keverd össze a langyos tejet, cukrot, morzsold bele az élesztőt, és hagyd 10 percig állni.
  • A lisztet szitáld tálba, keverd bele a sót, majd öntsd hozzá az élesztős tejet, a vizet és az olajat is.
  • Dolgozd ki sima tésztává, majd letakarva keleszd legalább 1 órát, amíg duplájára nő.
  • A megkelt tésztát olajos kézzel oszd 6 részre, formálj gombócokat, és még 20 percig pihentesd őket.
  • Egyenként húzd őket tenyérnyi koronggá.
  • Forró, bő olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.

A piaci lángos recept akkor lesz igazán piaci, ha fokhagymás vízzel locsolod meg, vagy tejföllel és sajttal pakolod meg a végén.

(Kiemelt kép: Nosalty – YouTube)