Pedig azt hitte, ő jobban süt, de most megleptem ezzel a finomsággal.
A menyem még a receptet is elkérte

Az ember azt hinné, egy kis házi sütemény már nem okoz nagy meglepetést. A menyem például mindig úgy jön át, mintha ő lenne a cukrászatok koronázatlan királynője. De most fordult a kocka: előkaptam a régi, jól bevált madártejszelet receptemet, és olyan sikert arattam vele, hogy még a receptet is elkérte. És hidd el, ez nála nagy szó!
Ez a süti a madártej minden báját hozza: könnyű, krémes, és mennyeien lágy. Ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád. Ha vendéget vársz, ha valakit le akarsz nyűgözni, vagy csak magadat kényeztetnéd egy fáradt nap után – ez a recept mindig nyerő lesz.
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé a tetejére
Elkészítés
1. Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgákat pedig keverd habosra a cukorral. Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egy nagyobb tepsiben, sütőpapíron süsd meg 180 fokon kb. 20 percig, majd hagyd kihűlni.
2. Közben főzd meg a pudingot: a vaníliás pudingport keverd el a tejjel, és főzd sűrűre. Ha kész, hagyd langyosra hűlni.
3. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd dolgozd össze a kihűlt pudinggal. Egy sima, selymes krémet kapsz.
4. A krémet simítsd rá a kihűlt piskótára.
5. A tetejére olvaszd meg az étcsokoládét, és kend el egyenletesen. Hűtőben pihentesd pár órát (vagy egy éjszakát), hogy szépen szeletelhető legyen.
Még több recept:
Filippo csinálta először – Azóta nálunk ez a családi kedvenc!
Megtaláltam a tökéletes reggelit! Olcsó, gyors és nagyon finom – Ezt ki kell próbálnod!
A gyerekek ezzel a hatalmas meglepetéssel leptek meg szombat reggel