A szomszéd bejött kávéra, aztán a végén maradt ebédre is

Úgy tűnik, a házi ízek még mindig tarolnak.

A szomszéd bejött kávéra, aztán a végén maradt ebédre is

A történet szerint csak egy kávéra ugrott át a szomszéd, de amikor megérezte a konyhából áradó fokhagymás illatot, már sejtette: valami nagyon komoly készül. A mátrai borzaska régimódi, laktató fogás, de pont az a fajta, amitől mindenki úgy érzi, újra otthon van.

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

A fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Hagyjuk kicsit állni.

2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a tojást és a reszelt sajtot, amiből sűrű masszát kapunk – ebbe forgatjuk majd bele a húst.

3. A hússzeleteket megmártjuk a sajtos masszában, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

4. A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval.

5. A frissen sült borzaskát melegen tálaljuk a fokhagymás tejföllel, akár sült krumplival vagy párolt rizzsel.

Miért szeretjük?

Mert az ilyen étel nem csupán laktat, de történeteket is hoz magával. A ropogós borzaska kívül aranybarna, belül szaftos, a fokhagymás tejföl pedig pont azt az ízbombát adja hozzá, amitől senki nem tudja otthagyni a tányért.

Még több házias recept:

Nem hiszem el, hogy a férjem nem tudja megunni, akárhányszor csinálom

A nagymamám kinevetett, amikor kiderült, hogy nem ismerem ezt a receptet

Anyukám csinálta így a zöldbab főzeléket, amikor még a sulimenzán dolgozott

Azt mondják, hogy nem jó a palacsintád? Megmutatom a nagymamám receptjét

Íme, az isteni mátrai borzaska: A háziasszonyok erre a receptre esküsznek

(Mindmegette.hu)