Elkértem a receptet, és végül sikerült nekem is megcsinálnom.
A nagyim egy olyan finomsággal lepett meg, ami még tőle is új volt

A nagymamám már sok mindennel meglepett az évek során, de ez a gesztenyés pohárkrém tényleg különleges volt. Nemcsak azért, mert addig sosem csinált ilyet, hanem mert egyszerre volt krémes, könnyű és elképesztően finom. Olyan ízélményt adott, hogy azonnal elkértem a receptet – és legnagyobb örömömre nekem is sikerült elkészíteni!
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
- babapiskóta vagy aprított keksz rétegnek
- reszelt csokoládé vagy kakaópor a tetejére
Elkészítés
1. A gesztenyemasszát reszeld le vagy törd át villával, majd keverd össze a mascarponéval, vaníliás cukorral, porcukorral és ha szeretnéd, egy kevés rummal is.
2. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés krémbe, hogy könnyű állagú legyen.
3. Egy pohár vagy kehely aljára tegyél kevés tört babapiskótát vagy aprított kekszet, majd kanalazz rá egy adag krémet.
4. Rétegezd tetszés szerint: ismét keksz, ismét krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét szórd meg reszelt csokival vagy kakaóporral.
5. Tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, de akár előző este is elkészítheted – csak finomabb lesz másnapra!
Ez a gesztenyés pohárkrém nemcsak különleges, de hihetetlenül egyszerű is. Ha egy gyors, de látványos desszertre vágysz, ez lesz az új kedvenced!
Az unokák azzal ébresztettek ma reggel, hogy csináljam meg nekik ezt
Azt mondják, hogy nem jó a palacsintád? Megmutatom a nagymamám receptjét
Ez a hagyományos sütemény egy apró trükkel még finomabb lett