A nagyim egy olyan finomsággal lepett meg, ami még tőle is új volt

Elkértem a receptet, és végül sikerült nekem is megcsinálnom.

A nagyim egy olyan finomsággal lepett meg, ami még tőle is új volt

A nagymamám már sok mindennel meglepett az évek során, de ez a gesztenyés pohárkrém tényleg különleges volt. Nemcsak azért, mert addig sosem csinált ilyet, hanem mert egyszerre volt krémes, könnyű és elképesztően finom. Olyan ízélményt adott, hogy azonnal elkértem a receptet – és legnagyobb örömömre nekem is sikerült elkészíteni!

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • babapiskóta vagy aprított keksz rétegnek
  • reszelt csokoládé vagy kakaópor a tetejére

Elkészítés

1. A gesztenyemasszát reszeld le vagy törd át villával, majd keverd össze a mascarponéval, vaníliás cukorral, porcukorral és ha szeretnéd, egy kevés rummal is.

2. A habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés krémbe, hogy könnyű állagú legyen.

3. Egy pohár vagy kehely aljára tegyél kevés tört babapiskótát vagy aprított kekszet, majd kanalazz rá egy adag krémet.

4. Rétegezd tetszés szerint: ismét keksz, ismét krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét szórd meg reszelt csokival vagy kakaóporral.

5. Tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, de akár előző este is elkészítheted – csak finomabb lesz másnapra!

Ez a gesztenyés pohárkrém nemcsak különleges, de hihetetlenül egyszerű is. Ha egy gyors, de látványos desszertre vágysz, ez lesz az új kedvenced!

Még több desszert:

Az unokák azzal ébresztettek ma reggel, hogy csináljam meg nekik ezt

A férjem azt hitte, cukrászdából van!

A nagymamám így csinálta: Ez a hétvégi kedvenc

Azt mondják, hogy nem jó a palacsintád? Megmutatom a nagymamám receptjét

Ez a hagyományos sütemény egy apró trükkel még finomabb lett

(Nosalty.hu)