Még az Amerikába disszidált nővérem mutatta ezt a finom salátát

Azóta rendszeresen csinálom, és a kolléganőim is elkérték a receptet.

Még az Amerikába disszidált nővérem mutatta ezt a finom salátát

Van egy receptem, amit nem tudok megunni. A nővérem még a ’80-as években disszidált Amerikába, és mikor hazalátogatott, mindig hozott valami új gasztrocsodát. Ezt a cobb salátát is tőle tanultam, és azóta sokszor elkészítettem – legutóbb a munkahelyi ebédszünetben ettük a kolléganőkkel, és azonnal elkérték a receptet.

Hozzávalók

  • 1 db jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 1 db avokádó
  • 10 dkg bacon
  • 2 db főtt tojás
  • 10 dkg csirkemell (sült vagy grillezett)
  • 5 dkg kéksajt vagy fetasajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. A jégsalátát vágd csíkokra, és tedd egy nagyobb tálba vagy közvetlenül a tányérra. Ez lesz az alap.

2. A paradicsomot, az avokádót, a tojást és a csirkemellet is szeleteld fel, majd külön sorokban rendezd el őket a salátán, mintha egy színes mozaik lenne.

3. A bacont serpenyőben süsd ropogósra, majd csöpögtesd le papírtörlőn, és morzsold a saláta tetejére.

4. A sajtot morzsold vagy kockázd fel, és szórd a többi hozzávaló mellé.

5. Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt, fokhagymát, sót és borsot. Jól rázd össze vagy keverd habverővel, majd csorgasd a salátára tálalás előtt.

6. Frissen fogyaszd, de ha előre készíted, az öntetet csak tálaláskor öntsd rá, hogy minden friss és ropogós maradjon.

Ez a cobb saláta nemcsak látványos, de kiadós és egészséges vacsora vagy ebéd is lehet. Ráadásul variálható azzal, amid épp van otthon.

Még több recept:

Itt a nyár! Mutatok egy fincsi, egészséges, nyári salátát

Mutatunk pár trükköt, amitől még jobb lesz a klasszikus krumplisaláta

Ettől a húsvéti salátától el fognak ájulni a vendégek

TOP 6 meglepő uborkás recept a tikkasztó nyári hőség ellen!

(Nosalty.hu)