Azóta rendszeresen csinálom, és a kolléganőim is elkérték a receptet.
Még az Amerikába disszidált nővérem mutatta ezt a finom salátát

Van egy receptem, amit nem tudok megunni. A nővérem még a ’80-as években disszidált Amerikába, és mikor hazalátogatott, mindig hozott valami új gasztrocsodát. Ezt a cobb salátát is tőle tanultam, és azóta sokszor elkészítettem – legutóbb a munkahelyi ebédszünetben ettük a kolléganőkkel, és azonnal elkérték a receptet.
Hozzávalók
- 1 db jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 1 db avokádó
- 10 dkg bacon
- 2 db főtt tojás
- 10 dkg csirkemell (sült vagy grillezett)
- 5 dkg kéksajt vagy fetasajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
1. A jégsalátát vágd csíkokra, és tedd egy nagyobb tálba vagy közvetlenül a tányérra. Ez lesz az alap.
2. A paradicsomot, az avokádót, a tojást és a csirkemellet is szeleteld fel, majd külön sorokban rendezd el őket a salátán, mintha egy színes mozaik lenne.
3. A bacont serpenyőben süsd ropogósra, majd csöpögtesd le papírtörlőn, és morzsold a saláta tetejére.
4. A sajtot morzsold vagy kockázd fel, és szórd a többi hozzávaló mellé.
5. Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt, fokhagymát, sót és borsot. Jól rázd össze vagy keverd habverővel, majd csorgasd a salátára tálalás előtt.
6. Frissen fogyaszd, de ha előre készíted, az öntetet csak tálaláskor öntsd rá, hogy minden friss és ropogós maradjon.
Ez a cobb saláta nemcsak látványos, de kiadós és egészséges vacsora vagy ebéd is lehet. Ráadásul variálható azzal, amid épp van otthon.
Mutatunk pár trükköt, amitől még jobb lesz a klasszikus krumplisaláta