Amikor a friss kukorica találkozik a fűszeres garnélanyárs mézes-citromos mázzal, azonnal bulihangulat kerekedik az asztal körül.
A nyár slágere lett nálunk ez a titkos grillezős csoda

Egyik este csak ketten maradtunk otthon a férjemmel, és úgy döntöttünk, kipróbálunk valami teljesen újat a grillen. A hentesnél szép garnélát kaptunk, a zöldségesnél pedig ropogós, friss kukoricát. Végül egy olyan salátát rittyentettünk, amit azóta is emlegetünk. A receptet már a barátaink is elkérték, mi pedig boldogan újra elkészítjük, ha jönnek.
Hozzávalók
- 4 cső friss kukorica
- 30 dkg megtisztított garnéla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis fej lila hagyma
- friss petrezselyem vagy koriander
- só, bors ízlés szerint
- nyársak a garnélához
Elkészítés
1. A kukoricacsöveket megtisztítjuk, majd enyhén sós vízben előfőzzük 8–10 percig. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd grillrácsra tesszük, és minden oldalukat aranybarnára pirítjuk.
2. A garnélát összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal, a reszelt fokhagymával, pirospaprikával, mézzel, citromlével, sóval és borssal. 10 percig pácoljuk, majd felhúzzuk nyársakra.
3. A garnélanyársakat forró grillen vagy serpenyőben 2–2 perc alatt átsütjük, míg enyhén karamellizálódnak.
4. A sült kukoricát levágjuk a csőről, és egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, lila hagymát és friss zöldfűszert.
5. Az egészet összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. A salátát tányérra szedjük, a tetejére helyezzük a forró garnélanyársakat, és már tálalhatjuk is.
Tálalási tipp
Ha igazán különleges hangulatot szeretnél, adj mellé lime-gerezdeket és egy kis joghurtos öntetet. A fűszeres garnéla és az édes, grillezett kukorica egyszerűen imádni fogják egymást!
Még az Amerikába disszidált nővérem mutatta ezt a finom salátát
Ledobnál pár kilót az ünnepek előtt? Ezzel a salátával sikerülni fog!