Így grillezünk idén nyáron: a szezon legforróbb újdonságai

Elkezdődött a grillszezon, és az áruházláncok máris új, izgalmas termékekkel készültek. Klasszikus kolbászok és saslikok és még soroljuk.

Így grillezünk idén nyáron: a szezon legforróbb újdonságai

Berobbant a 2025-ös grillszezon, és vele együtt a boltok polcaira is megérkeztek a legújabb grillkínálatok. A magyar vásárlók egyre tudatosabbak, igényesebbek, és nemcsak a hús, de a pác, a mártogatós vagy akár a grillzöldség is kulcsszerephez jut a nyári grillezések során.

A Lidl már május végén előrukkolt a saját grilltermékes szortimentjével, amely idén több prémium kolbászt, zöldfűszeres karajt és extra mártásokat is tartalmaz. A Tesco szintén bővítette kínálatát: különleges fűszerezésű hússzeleteket, előkészített zöldségcsomagokat, sőt vegán grilltermékeket is kínál a flexitáriánus fogyasztóknak.

Az Aldi 2025-ben az ízesített csirkeszárnyak és a mediterrán stílusú grillzöldségek irányába mozdult el, míg a Spar saját márkás újdonságai között több különleges marináddal érlelt sertéshús is feltűnik.

A grillszezonban a vásárlók már nemcsak húst, hanem élményt is keresnek. A grilltermékek népszerűsége évről évre nő, és idén különösen fontos szempont lett az, hogy a termék gyorsan, egyszerűen elkészíthető legyen – akár egy erkélyen vagy kisebb kertben is. Ezért sokan választanak előpácolt, félkész termékeket, de a kézműves grillkolbászok is újra divatba jöttek.

A grillezés mára nem csak a húsról szól – a vásárlók egyre nyitottabbak az alternatívákra, mint a halloumi, grillezhető sajtok, padlizsán vagy gomba. A különféle mártogatós szószok, BBQ- és chiliöntetek, valamint a friss kenyérfélék szintén kihagyhatatlan kiegészítői lettek a nyári lakomáknak.

Ha még nem vetted elő a grillsütőt, most itt az ideje! A boltok polcai tele vannak új termékekkel, a kerti partikhoz pedig elég egy kis kreativitás, egy tál friss alapanyag – és már indulhat is az év egyik legízesebb időszaka.

(penzcentrum.hu)