Pedig ő általában csak azt szereti, amit ő maga készít.
Nagymamám is megdicsért, amikor ezt sütöttem

Van az az érzés, amikor még a saját nagymamád is megáll a tányér felett egy pillanatra, és azt mondja: „Ez tényleg nagyon finom lett.” Nálunk ez történt, amikor elkészítettem ezt a barackkal töltött, baconbe tekert csirkemellet. Egyszerű, mégis elegáns, és az ízek úgy simulnak össze, hogy nem lehet nem szeretni.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 8 szem sárgabarack (vagy 1 konzerv, lecsepegtetve)
- 12 szelet bacon
- 10 dkg reszelt sajt (gouda vagy trappista)
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
1. A csirkemelleket hosszában vágd be úgy, hogy tölthető zsebeket kapj. Sózd és borsozd meg kívül-belül, majd hagyd állni pár percig.
2. Minden csirkemellbe tegyél két fél barackot és egy adag reszelt sajtot. Ha nagyon lédús a barack, érdemes papírtörlővel leitatni, hogy ne áztassa el a húst.
3. Tekerd körbe a megtöltött csirkemelleket 2-3 szelet baconnel úgy, hogy jól tartson, és ne nyíljon szét sütés közben. Ha kell, fogpiszkálóval rögzítheted.
4. Egy enyhén kiolajozott tepsibe tedd a tekercseket, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 35–40 percig, amíg a bacon szépen megpirul és a hús átsül.
5. Tálalhatod friss salátával, bulgurral vagy akár petrezselymes burgonyával is – de nálunk leginkább csak magában fogyott el, annyira ízlett mindenkinek.
Egészen eddig nem tudtam, hogyan készíteni, de anyósom megmutatta
A szomszédasszony mutatott egy receptet, én meg feldobtam egy trükkel
A gyerekeim azt hitték, étteremből hoztam, pedig csak egy sima vasárnapi ebéd volt
Nem hiszem el, hogy a férjem nem tudja megunni, akárhányszor csinálom