Brutál finom, brutál olcsó nyári vacsi: főtt tojásos-sült krumplis sali

A főtt tojásos-sült krumplis saláta egyszerre laktató, frissítő és meglepően különleges. Tökéletes választás grillezés mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.

Brutál finom, brutál olcsó nyári vacsi: főtt tojásos-sült krumplis sali

Ha eleged van a klasszikus majonézes krumplisalátából, itt az idő, hogy kipróbálj valami újat. Ez a saláta nem csak a húsvéti asztalon mutat jól – nyári grillpartikra, baráti vacsorákra vagy hétköznapi kényeztetésre is tökéletes és még olcsó is. A ropogós sült krumpli, a fűszeres mustáros öntet, és a főtt tojás hármasa együtt igazán kielégítő ételt alkot.

A recept egyszerű, mégis különleges: a krumplit sütőben sütjük meg, így kívül ropogós, belül krémes textúrát kap. Az öntetben mustár, ecet, olívaolaj és friss zöldfűszerek találkoznak, amit lereszelt főtt tojás és apróra vágott hagyma tesz teljessé.

A saláta kiváló alap akár hússal vagy hallal, de vegetáriánus változatban is tökéletes. A maradék hidegen is finom, így másnapra is megéri dupla adagot készíteni.

Hozzávalók

  • 1 kg sárga héjú újburgonya
  • 40 ml olívaolaj
  • só, bors
  • 8 db hónapos retek
  • 4 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 db főtt tojás
  • 100 g majonéz
  • 150 g tejföl
  • 30 g mustár
  • 1 db citrom

Extrának

Friss snidlinggel, újhagymával vagy akár reszelt tormával is feldobhatod a salátát – de ne félj egy kevés ropogós szalonnát vagy füstölt sajtot is rászórni a tetejére!

(kiemelt kép forrása: streetkitchen)