Nem véletlen, az amcsik tudnak valamit!
Az amerikai krémes egy titkos hozzávalótól lesz olyan jó

Van, aki a krémesség miatt imádja, más a habért vagy a tésztáért – de ez az amerikai krémes egyvalamiben verhetetlen: az ízében. A titok pedig nem más, mint a tojáslikőr. Ez az az összetevő, amitől minden falatnál úgy érzed, mintha egy amerikai film díszletében kóstolnál bele a boldogságba.
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 6 db tojás
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g liszt
- 1 l tej
- 2 dl tojáslikőr
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. A leveles tésztát nyújtsd ki, és két egyforma lapot süss belőle előmelegített sütőben 200 fokon, 12–15 perc alatt, amíg aranybarnák lesznek.
2. A krémhez válaszd szét a tojásokat. A sárgákat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a lisztet és a tej egy részét, hogy csomómentes legyen.
3. A maradék tejet forrald fel, majd fokozatosan keverd bele a tojásos alapot. Folyamatos keverés mellett főzd sűrű krémmé.
4. A krémet hagyd hűlni, majd keverd hozzá a tojáslikőrt, ami megadja azt a kellemesen fűszeres, ünnepi karaktert.
5. Verd fel a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan forgasd bele a krémbe.
6. Az egyik tésztalapot helyezd a sütőforma aljába, simítsd rá a krémet, végül fedd be a másik tésztalappal.
7. Tedd hűtőbe legalább 4–5 órára, de legjobb, ha egy éjszakát pihen.
8. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és vágd szeletekre. Vigyázat: az első adag elfogy, mire észbe kapsz!
Csináld meg ezt a sütit hétvégére az unokáknak – Nálam bevált!
Emlékszel még a máglyarakásra? Itt az eredeti recept, amit a nagymamák is így csináltak!