Így lesz tökéletes a túrógombóc: puha belül, aranybarna kívül

A Street Kitchen bemutatja a tuti túrógombóc receptjét, amivel elkerülheted a szétfőtt vagy túl tömör gombócokat. A

Így lesz tökéletes a túrógombóc: puha belül, aranybarna kívül

A túrógombóc az egyik legkedveltebb magyar klasszikus desszert, de sokan belefutnak abba, hogy szétesik, túl kemény vagy egyszerűen íztelen lesz. A Street Kitchen receptje ezekre kínál biztos megoldást.

A recept alapja félzsíros túró, amelyhez búzadara, tojás, só, és egy kevés cukor kerül. A masszát legalább 1 órán át pihentetni kell, hogy a dara kellően megszívja magát, és a gombóc formázható, de könnyed maradjon.

A gombócokat enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre. Ezután pirított vajas zsemlemorzsába forgatjuk, majd tálaláskor tejföllel és porcukorral koronázzuk meg.

Tipp a tökéletes végeredményhez

  • Ne spórold le a pihentetési időt – ez kulcsfontosságú!

  • A túrót érdemes villával áttörni, hogy homogénebb legyen a massza.

  • A morzsát kis vajjal vagy olajjal pirítsd, és ne égesd meg – az aranybarna szín a cél.

Ez a túrógombóc recept ideális hétvégi családi ebédhez, nosztalgikus vacsorához, vagy ha vendégeket szeretnél lenyűgözni egy házias, mégis pazar fogással. Ha kéred, átalakíthatom a receptet gluténmentes vagy diétás verzióvá is!

(streetkitchen.hu)