Azóta már többen is elkérték a receptet.
Anyu mutatta, hogy így kell csinálni a cézársalátát

A friss saláták közül talán nincs is ismertebb, mint a cézársaláta – és most megmutatjuk, hogyan lehet belőle házi kedvenc, amit a család újra és újra kérni fog.
Amikor először elköltöztem otthonról, anyu megígérte, hogy minden hónapban megtanít egy olyan ételt, amit ő már ezerszer megcsinált. Az első ilyen a cézársaláta volt. Először furcsálltam, miért pont egy salátával kezdjük, de amikor megkóstoltam, rájöttem, hogy ennek tényleg helye van minden családi receptfüzetben. Nem telt bele két hét, és már a kolléganőm is elkérte a receptet – aztán a szomszéd néni is. Így lett anyu cézárja nálunk sláger.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 db jégsaláta
- 2 szelet kenyér (pirítósnak)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- parmezán sajt (reszelve vagy forgács formában)
A dresszinghez:
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon serpenyőben átsütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
2. A kenyeret felkockázzuk, majd egy kevés olívaolajon és fokhagymával ropogós pirított kenyérkockákat készítünk belőle.
3. A jégsalátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd kézzel vagy késsel durvára tépkedjük.
4. A dresszing hozzávalóit összekeverjük – a majonéz, mustár, citromlé, olívaolaj, reszelt fokhagyma, só és bors tökéletes harmóniát alkot.
5. Egy nagy tálban összeforgatjuk a salátát, a csirkemellcsíkokat és a pirított kenyérkockákat. Meglocsoljuk a dresszinggel, majd parmezánnal bőven megszórjuk.
Még több recept:
A nagybátyám mindig ezt sütötte, amikor túl sok volt a maradék
Anyósom azt mondta, ez után máshoz nem is megy vasárnapi ebédre
Apa megint nagyot alkotott a konyhában – a gyerekek megálltak az illattól