A sütemény, amitől a családi ebéd végén csend lett – csak a kanalazás hallatszott.
Anyósomnak akartam imponálni, de végül mindenki elkérte a receptet

Nem vagyok az a nagy sütimester, de amikor az anyósom bejelentkezett vasárnapi ebédre, valami különlegeset akartam letenni az asztalra. Ezt a krémes, gyümölcsös túrótortát választottam, és elmondhatom: telitalálat lett. Azóta is emlegetik, és nem csak udvariasságból!
Hozzávalók
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg eper
- 1 csomag zselatinfix (vagy lapzselatin)
Elkészítés
1. A kekszet aprítógépben összetörjük, majd az olvasztott vajjal elkeverjük. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük vele, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, és alaposan elkeverjük.
3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
4. Az eper felét daraboljuk fel, keverjük a krémbe, a másik felét díszítéshez tegyük félre.
5. A túrókrémet a kekszes alapra simítjuk. Hűtőbe tesszük minimum 4 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
6. Tálalás előtt friss eperrel díszítjük, és ha szeretnénk, zselatinnal is leönthetjük a tetejét.
Tálalási tipp
Friss mentalevéllel és egy kevés porcukorral megszórva igazi éttermi desszertnek tűnik, pedig otthon, fél nap alatt elkészíthető. Könnyű, nem túl édes – tökéletes nyári finomság.
Ha ezzel várod az unokákat, te leszel a kedvenc nagymamájuk!
Nagynéném sütötte ezt az isteni pitét, amikor nálunk volt hétvégén