Pedig, ahogy ő csinálja, úgy igazi ínyencség. Így lett a rakott krumpli sztárja a családnak.
A nagybátyám mindig ezt sütötte, amikor túl sok volt a maradék

Amikor a nagybátyám egy-egy hétvégi ebéd után a maradékokat nézegette, sosem nyúlt a kukához. Inkább összerakta ezt a csodát – és hamar megtanultuk, hogy a rakott krumpli sokkal több, mint a menzán megszokott kötelező kör. Mostanra a család kedvenc fogása lett, amit szinte ünnepi ételként várunk.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 5 tojás
- 30 dkg füstölt kolbász
- 5 dl tejföl
- só
- vaj a tepsi kikenéséhez
- zsemlemorzsa a tepsi megszórásához
Elkészítés
1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
2. A tojásokat is keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
3. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
4. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe rétegezzük a krumplit, tojást, kolbászt, majd tejföllel megkenjük. Addig ismételjük a rétegezést, amíg elfogynak az alapanyagok – a tetejére krumpli és tejföl kerüljön.
5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35–40 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálalási tipp
Langyosan a legfinomabb, de másnap újramelegítve is tökéletes. Savanyúság vagy friss saláta illik hozzá – és garantáltan nem marad belőle semmi.
Ez az étel mindig a nyári vakációkat juttatja eszembe – Próbáld ki te is!
Tudtad? Ha így készíted a rakott krumplit vasárnapi ebédnek, pillanatok alatt el fog fogyni