Ezt főztem a nyugdíjas anyósomnak vasárnap – Most először mosolygott rám

Meggyes pite – ahogy az anyósom szereti.

Ezt főztem a nyugdíjas anyósomnak vasárnap – Most először mosolygott rám

A meggyes pite recept sokak kedvence, főleg nyáron, mikor tele a fa friss gyümölccsel. Ez a változat egyszerű, mégis mennyei. Nem kell hozzá más, csak néhány alapanyag és egy kis nosztalgia.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg kimagozott meggy
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara vagy zsemlemorzsa (hogy ne ázzon el a tészta)

Elkészítés:

  • A tésztához morzsold össze a lisztet a vajjal. Add hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a sütőport. Gyors mozdulatokkal gyúrj belőle tésztát.
  • A tésztát oszd két részre, az egyiket nyújtsd ki és tedd kivajazott tepsibe.
  • Szórd meg egy kis darával, majd jöhet rá a cukrozott, vaníliás meggy.
  • A másik tésztát reszeld rá a tetejére, vagy nyújtsd ki és vágd csíkokra, rácsosan borítsd be vele a gyümölcsöt.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 35-40 percig, míg aranybarna nem lesz.

Frissen a legfinomabb, de másnap is omlós marad!