Meggyes pite – ahogy az anyósom szereti.
Ezt főztem a nyugdíjas anyósomnak vasárnap – Most először mosolygott rám
A meggyes pite recept sokak kedvence, főleg nyáron, mikor tele a fa friss gyümölccsel. Ez a változat egyszerű, mégis mennyei. Nem kell hozzá más, csak néhány alapanyag és egy kis nosztalgia.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg kimagozott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara vagy zsemlemorzsa (hogy ne ázzon el a tészta)
Elkészítés:
- A tésztához morzsold össze a lisztet a vajjal. Add hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a sütőport. Gyors mozdulatokkal gyúrj belőle tésztát.
- A tésztát oszd két részre, az egyiket nyújtsd ki és tedd kivajazott tepsibe.
- Szórd meg egy kis darával, majd jöhet rá a cukrozott, vaníliás meggy.
- A másik tésztát reszeld rá a tetejére, vagy nyújtsd ki és vágd csíkokra, rácsosan borítsd be vele a gyümölcsöt.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 35-40 percig, míg aranybarna nem lesz.
Frissen a legfinomabb, de másnap is omlós marad!
Valódi Hírek










