Ez a rakott karfiol recept gyors, finom és laktató. Tökéletes hétköznapi vacsora vagy vasárnapi ebéd! Próbáld ki a család kedvencét még ma!
Ez a rakott karfiol recept még a húsimádó apósomat is levette a lábáról!
Szeretnél valami egyszerűt, de laktatót főzni? A rakott karfiol recept neked való! Ez a fogás nemcsak gyors, de olcsó is, és garantáltan sikert arat a családnál. A rakott karfiol recept ráadásul tökéletes hétköznap estére, de akár vasárnapi ebédként is megállja a helyét.
Hozzávalók (4 főre):
- 1 közepes fej karfiol
- 25 dkg rizs
- 30 dkg darált sertéshús (vagy marha)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre:
- A karfiolt szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára, kb. 8-10 perc alatt. Szűrd le.
- A rizst külön edényben főzd meg.
- Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg egy kevés fűszerpaprikával, és nyomd bele a fokhagymát. Pirítsd addig, míg meg nem puhul.
- Egy nagy tálban keverd össze a megfőtt rizst, a húst és a karfiolt.
- Egy kisebb tálban keverd ki a tejfölt a tojással.
- Egy kiolajozott tepsibe rétegezd a karfiolos-húsos-rizses keveréket, öntsd le a tejfölös szósszal, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
- Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Tálalási tipp:
Kínáld friss savanyúsággal vagy egy könnyű zöldsalátával! A rakott karfiol recept így még finomabb.
Ha diétázol, készítsd pulykahússal, barna rizzsel vagy akár tejföl helyett görög joghurttal!
Valódi Hírek










