Ez a rakott karfiol recept még a húsimádó apósomat is levette a lábáról!

Ez a rakott karfiol recept gyors, finom és laktató. Tökéletes hétköznapi vacsora vagy vasárnapi ebéd! Próbáld ki a család kedvencét még ma!

Ez a rakott karfiol recept még a húsimádó apósomat is levette a lábáról!

Szeretnél valami egyszerűt, de laktatót főzni? A rakott karfiol recept neked való! Ez a fogás nemcsak gyors, de olcsó is, és garantáltan sikert arat a családnál. A rakott karfiol recept ráadásul tökéletes hétköznap estére, de akár vasárnapi ebédként is megállja a helyét.

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 közepes fej karfiol
  • 25 dkg rizs
  • 30 dkg darált sertéshús (vagy marha)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépésre:

  • A karfiolt szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára, kb. 8-10 perc alatt. Szűrd le.
  • A rizst külön edényben főzd meg.
  • Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg egy kevés fűszerpaprikával, és nyomd bele a fokhagymát. Pirítsd addig, míg meg nem puhul.
  • Egy nagy tálban keverd össze a megfőtt rizst, a húst és a karfiolt.
  • Egy kisebb tálban keverd ki a tejfölt a tojással.
  • Egy kiolajozott tepsibe rétegezd a karfiolos-húsos-rizses keveréket, öntsd le a tejfölös szósszal, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
  • Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.

Tálalási tipp:
Kínáld friss savanyúsággal vagy egy könnyű zöldsalátával! A rakott karfiol recept így még finomabb.

Ha diétázol, készítsd pulykahússal, barna rizzsel vagy akár tejföl helyett görög joghurttal!