Egy nap után bejelentésre kényszerült Orbán Balázs.

Orbán Balázs bejelentést tett, miután megcsinálta a világbotrányt

Orbán Balázs különös bejegyzést tett közzé pénteken a közösségi oldalán. Mint ismert, a miniszterelnök politikai igazgatója olyanokat talált mondani egy műsorban, hogy abból egy nap után már világbotrány kerekedett.

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg

nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség,

mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett.

Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni,

és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé

– fogalmazott Orbán a Mandinernek.

Orbán Balázs bocsánatot kért, miután kigyulladt alatta a talaj

Orbán Balázs Facebookon kért bocsánatot a kijelentései miatt, egyúttal jelezte, ha rá bármikor is szükség lenne, ő ott lesz fegyverrel a kezemben a Corvin köznél (!).

„Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek.

Megerősítem, hogy

ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél.

Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek.

Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám.

Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!”

– írta Orbán Balázs.

Megjegyezzük, Orbán Balázs kijelentéseivel még Orbán Viktor is kénytelen volt foglalkozni, ez pedig jelzi, hogy valóban problémás az ügy. A kormányfő pénteki rádióinterjújában reagált beosztottja mondandójával kapcsolatban.

„Összefüggésben egy hiba, hiszen a mi közösségünk az 1956-os forradalomnak a talaján áll, abból nőtt ki, nem lett volna a mi politikai közösségünk, ha nem lettek volna az ’56-os hősök”

– mondta a miniszterelnök.

(Orbán Balázs/Facebook)