Szijjártó kiakadt, amiért bántották a főnökét.

Szijjártó őrjöng, amiért gyilkosnak nevezték Orbán Viktort

„Botrány, hogy így beszélnek a miniszterelnökömről. Ez elfogadhatatlan”

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ezzel a kijelentésével arra reagált, hogy az Egyesült Államok alelnöke gyilkosok és diktátorok közé sorolta a magyar miniszterelnököt is.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke a CBS News adásában beszélt külföldi vezetőkről, akik között Orbán Viktort is megemlítette.

„Diktátorok, autokraták és olyan emberek, akiket joggal lehet gyilkosnak nevezni”

– jelentette ki az Egyesült Államok alelnöke.

Szijjártó Péter az oroszoknak panaszkodott

Az Orbán-kormány mindeddig nem reagált hivatalosan Kamala Harris kijelentéseire, ám Szijjártó Péter a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek megtörte a csendet.

Az oroszbarát külügyminiszter azt mondta a „hírügynökségnek”, hogy „elfogadhatatlan”-nak tartja az alelnök megállapításait.

„Először is, ez egy botrány. Botrány, hogy így beszélnek a miniszterelnökömről. Ez elfogadhatatlan. Ez a tisztelet teljes hiánya nemcsak a miniszterelnök, hanem a magyar emberek iránt is”

– sírta el bánatát Szijjártó az oroszoknak.

Mindig is tisztelettel voltak az amerikai nép iránt?

Hangoztatta, hogy Orbán Viktor „a magyar emberek akaratából” áll 14 éve az ország élén.

„Mindig is tisztelettel voltunk az amerikai nép iránt,

és elvárjuk, hogy az amerikaiak is tisztelettel legyenek a magyar nemzet iránt. Ez a fajta nyilatkozat teljes tiszteletlenséget mutat, ami elfogadhatatlan, különösen a szövetségesek közötti kapcsolatokban”

– nehezményezte Szijjártó.

Azon felvetésre, miszerint Kamala Harris szavai járhatnak-e bármilyen következménnyel a Magyarország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokra nézve, Szijjártó azt mondta: ez „biztosan nem a legjobb kezdet”, amennyiben ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Megírtuk, hogy Szijjártó a minap utazott Oroszországba ismét, amihez David Pressman amerikai nagykövetnek is volt néhány szava.

(index.hu / ria.ru nyomán)